Hungarikumok a Szigeten - lájkoltuk!

A Sziget szervezői idén újra a fesztivál közepére varázsolták a magyar vidéket és annak hagyományait, szépségeit, páratlan értékeit. Harmadszorra nyitotta meg kapuit a Hungarikum falu, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának értékeit bemutató helyszín, ahol - a 2009-es lakodalom és 2010-es aratás után - idén a szüret tematikája köré szerveztek programokat. Idén a magyar borvidékeken, a szüreti hagyományokon, táncokon, dalokon és a borokon, pálinkákon volt a hangsúly.

Idén a kiállítások és a gasztronómiai bemutatók is a szőlő, a szüret és a kocsma témája köré szerveződtek, de nem volt hiány különleges magyaros ételekben sem.
Újságírónk beszámolója a Szigeten tett kulináris kalandjairól.

Gyomrukat szerető magyarokhoz híven nem feledkeznék meg a gasztronómiai élvezetekről, amit nap mint nap élvezhetek itt a Szigeten! Idén a már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, kínai, erdélyi, jugoszláv, kínai és görög ízek mellett megtalálhattuk a főtt kukoricást a lángosost a pizzás, a kenyérlángosos, palacsintás és nem utolsósorban egyre nagyobb számban végre a vega standokat is!
Kedvencünk a minden igényünket kielégítő Hungarikum faluban található konyharész volt, ahol magyar emberekkel bizony nem nagyon találkoztunk.
Egy Hollandiában élő fiatal házaspárral beszélgettünk ebéd közben, akik elmondták, imádják a magyar konyhát, igazi ízvadászok , mint mi, így hamar megtaláltuk a közös hangot, ami ezen a helyen egyáltalán nem meglepő, hiszen a Sziget egyébként is egy nagy boldog család. Már végigkóstolták a fellelhető összes kínálatot, most a süteményeknél jártak, de szemmel láthatóan ezzel is meg voltak elégedve!
A számomra meglepő az volt, hogy még jómagam is találtam eddig ismeretlen ételeket itt, melynek gyorsan el is kértem a receptjét a főszakácstól!

Egy kis felüdülésképpen bolondozni sem árt, mi is ezt tettük - nézzétek meg, micsoda figurákká változtunk :