Különleges tandem túra látássérülteknek

2011. augusztus 19-21. között különleges kerékpártúrát szerveznek vakoknak és látássérülteknek a Balaton körül, akik látókkal együtt, tandem bicikliken teszik meg a napi 40 km-es távot. A rendezvény a fogyatékkal élőket segítő Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében valósul meg.

A rendhagyó biciklitúra célja a sport és a közös élményszerzés mellett a figyelemfelkeltés. A szervezők célja, hogy ráébresszék környezetüket, milyen fontos mások önzetlen segítése, és a fogyatékkal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is komoly kihívást jelentenek.

A túra nem csak a kerékpározásról szól majd: lesz benne egy kis borgasztronómia, valamint kulturális programok is. A résztvevőknek alkalmuk nyílik arra is, hogy az együtt töltött idő alatt megtanulják az életet és a körülöttük lévő világot másként érzékelni és értékelni.

A túrára minden érdeklődőt szeretettel várnak, akár csak egy szakaszra is, hiszen minél többen lesznek, annál jobban fel tudják hívni a figyelmet a rendezvény céljára.A túra rövid programja:

1.nap, augusztus 19, péntek: 2.nap, augusztus 20. szombat:
3.nap, augusztus 21. vasárnap:
Kép: piqs.de: cadin - Drahtesel-2