Niki gasztrokalandjai - Csobogó étterem, Szilvásvárad

Új sorozatomban a saját gasztrokalandjaimat, kulináris élményeimet és tapasztalataimat osztom meg Veletek: éttermekről, üzletekről, ételekről, italokról, amelyekkel találkozom jártamban-keltemben!

A nyaralásunk első kirándulása Szilvásvárad, már nagyon vártuk, a szép táj, a kellemes környezet és aztán a jól megérdemelt finom ebéd reményében. Mindezt meg is kaptuk a Csobogó étteremben!

Hogy kerültünk ide?
Már a nyaralás előtt szemrevételeztem az interneten a kínálatot. Szimpatikus volt a weboldala alapján az étlap és a külső is. Tetszett, hogy jó nagy kerthelysége van, ahol nem zavaró, hogy a lányok folyamatosan beszélnek és nyüzsögnek.

Kellemes környezet fogadott, amikor a családommal egy 2 órás séta után betérünk  ide. Kint ültünk le, amit nem bántunk meg, hiszen mellettünk egy kis patak csobogott, fák, virágok, bokrok, fából készült bútorok. Nagyon megfogott a nyugalmat árasztó hangulata . Természetesen nekem, háziasszonyként elsősorban az étel minősége a fontos, és bár nem vagyok sznob, de ha étterembe megyek, elvárom,hogy jó minőségű, kellemes ízű ételt kapjak. A Csobogóban tudják,hogy kell finomat főzni és a vendéggel vendégként bánni!

Az ételek: A klasszikus rántott csirkemell, húsleves, eperkrémleves mellett finom sajtos-fűszeres bundában sült csirkemell és fűszervajas pisztáng is terítékre került. A levesek néhány perc után érkeznek, ahogyan kell, ami meleg, az meleg, ami hideg, az hideg! Kiváló! A főételekre sem lehet panasz. A pisztrángot a szemünk előtt a néhány méterre található kerti grillezőn készítik el, nagyon látványos és a férjem véleménye szerint finom is. Az én csirkém is teljesen rendben van, a hús finom, nincs kiszárítva és túl vékonyra szelve.


Az italok: A hagyományos szénsavas és rostos üdítők mellett kaphatóak limonádék különféle ízekben. Nekem ezek nagy kedvenceim, most a bodzsásat kóstoltam meg, ami isteni finom volt! A koktélokat kedvelőknek is szerencsés választás ez az étterem, mert kaphatóak alkoholos és alkoholmentes verzióban elkészített italok is.

Mennyire gyerekbarát? Hogyan viselkednek a gyerekekkel?

Nagyon fontos számomra, hogy a gyerekekkel miképp viselkednek egy vendéglátóhelyen. Akkor is, ha a lányaimmal vagyok és akkor is, ha egyedül megyek, mindig figyelem a reakciókat a gyerekekkel kapcsolatban. Egy iskolába készülő nagylánnyal és egy két éves izgő-mozgóval nem mindegy, hogy mennyit kell várni az ételre. Ebből a szempontból is jól vizsgázott a hely. A pincérek kedvesen, teljesen természetesen bánnak a lányaimmal, nem érezzük, hogy zavarnánk bárkit.


Az árak és az ételek minősége összhangban vannak egymással, sőt, talán még egy kicsit többet is fizetnénk érte. Legalábbis a pisztrángért biztosan, mert istenien volt elkészítve! Az egész ebédért - 2 leves, 2 főétel, egy gyerek adag főétel, víz és limonádé - összesen 7.000 forint körüli összeget fizettünk! Ez korrekt!

Mindezek alapján a Csobogó étteremről (Szilvásvárad, Szalajka-völgy) nem tudok rosszat írni, meg voltam elégedve mindennel. Az ételek,a kiszolgálás és a környezet is mind-mind hozzájárult, hogy egy kellemes ebédet költsek el a családommal.

Web: http://www.csobogoetterem.hu/