Mazsolás briós - házi finomság az uzsonnásdobozba!

Iskolás nagylányomnak készítettem ezt a finom,egyszerű, jól variálható péksüteményt!

Mazsolás briós

Hozzávalók: 40 dkg liszt, negyed kocka élesztő, 2 dl tej, 3 ek. méz, két marék mazsola, 4 ek. olvasztott vaj

Az élesztőt a langyos mézes tejbe morzsoltam, kicsit félretettem felfutni. Ezután a liszttel, a mazsolával és az olvasztott vajjal az egészből egy jól gyúrható masszát készítettem. Ha nem elég a folyadék még egy kis tejet lehet hozzá tenni. Letakarva 30 percig kelesztettem ezután 5 részre szedtem. Mindegyikből egy rudat sodortam és feltekertem őket mint egy csigát de a végét betűrtem alá. Így lett szép, csinos kis briós formájuk! Letakarva még 15 percig pihentettem!

Sütés előtt meg lehet kenni tojással és megszórni cukorral, én most ezt kihagytam! 200 fokon sütöttem addíg míg szép színük nem lett (kb. 20 perc).

Harmonet tipp: a tésztát ízesítheted citromhéjjal, vaníliával vagy fahéjjal is és a mazsola helyett is kerülhet bele más apróra vágott aszalt gyümölcs!