A Skorpió szerencsekövei

Az asztrológia és a horoszkóp szempontjából az október 24-től november 22-ig tartó időszak a Skorpió hava. Ez a jegy mélyen magában hordozza a kutatás, az elmélyülés, a szenvedélyesség, az elkötelezettség, az érzékiség, a merészség, a szívósság, a végletesség, a keménység, a kitartás és a nemiség területeinek ősi aspektusait. Az Élet Misztériumát, az élet és halál körforgásának témáját foglalja össze és egyesíti magában. Milyen kristályok, ásványok segítik leginkább e különleges jegy szülötteit?

A Skorpió kozmikus feladata: meg kell tanulnia a tudatát, érzéseit, a hitrendszerét, a szemléletmódját, és az egész fizikai valóságát, a földről, az anyagi szintről felemelni és felfelé fordítani, bölcsen befelé és felfelé tekintve rábízni Önmagát a Szellemi Hatalmasságokra és az Isteni Gondviselésre. A Skorpió számára az önmegvalósítás útja az érzelmein keresztül, az lélek felszabadításán, kiegyenlítésén át zajlik és leginkább az anyagból való felemelkedést jelenti.

A Skorpió, az anyagi lét abszolút határát jelképezi
Nem győzhető le, csak magasabb szellemi síkra emelhető fel. A Skorpió jegyű ember ezzel a tudattal küzd nap mint nap. Az életet a végletekig szereti kiélvezni, vagy a végletekig megtagadja. Érzi, hogy szükség van a földi létből való szabadulásra és ennek keresi a lehetőségeit. Ezt próbálja kiélni a gyönyörben és ugyanezért vonzódik az okkultizmushoz is. Minél inkább belemerül az anyag bűvkörébe, annál inkább küzd lelkiismeretének sötét mélységeivel. Minden egyes éjszaka egy újjászületés a számára, ami kihat egész életére.

Folyamatosan keresi a kapaszkodókat, hiszen képtelen elviselni a kiszolgáltatottságot, a tehetetlenséget és az alárendeltséget. Alapvető kettősség jellemzi: dúl benne a jó és a rossz, az élet és a halál örök harca. Az egyik az anyagi szinthez köti, és az élet élvezetét mutatja neki, a másik a magasabb szellemi út, az önfeláldozáshoz és a megváltáshoz való vonzódás. Meg kell tanulnia, hogy egyetlen állandó dolog van, és ez a változás. Minden folyton és folyamatosan változik, formálódik, átalakul. Minél inkább ragaszkodik valamihez, annál inkább távolítja el azt önmagától. Fel kell ismernie, hogy anyagi szinten semmi sem az övé.


Ha minél előbb tiszta szívből elengedi és szabadon engedi a számára értékes és fontos dolgokat, embereket, tulajdonságokat, annál hamarabb fogja mindezeket a magasabb lelki – szellemi szinteken megkapni.

A Skorpió elsődleges ásványai a karneol, tűzachát, jáspisok és a sardonix. Akár a női nem képviselőiről, akár a férfi nem képviselőiről legyen is szó, mindkét félnek határozottan szüksége van ezek közül legalább egyre, hogy természetes aspektusait, lelki-szellemi képességeit kibontakoztathassa, érdemeit és erényeit megmutathassa, megélhesse, kifejleszthesse és továbbadhassa.

Az alábbi kristályok segítségével meg tudják teremteni az érzelmi biztonságot, elérhetik a víz elemmel való harmonikus kapcsolódást és együttműködést, valamint sikeresen kiegyenlíthetik és erősíthetik az égi-földi erőket.

A Skorpió hölgyek szerencse kövei:


A Skorpió urak szerencse kövei:

A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál, akár éjjel–nappal. A férfiak a marokköveket akár a zsebükben, akár egy kisebb bőrszütyőben, a nyakukban is viselhetik, esetleg egy átfúrt medálként egy bőrszálon is megfelelő megoldás lehet., ez még az ing alatt sem látszik. A hölgyek pedig nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként is hordhatják, akár egymással kombinálva is. Éjjel pedig érdemes a párnánk alá helyezni őket, hogy a rendszeres használat során ki tudják fejteni a csodálatos hatásukat nálunk.

A kristályok értünk vannak!

Természetesen a Skorpió hölgyeknek és uraknak ajánlott ásványokat bárki más is használhatja és alkalmazhatja, bárhol és bármikor, ha úgy érzi, hogy (akár ebben az időszakban) ezekre van most szüksége, vagy ezeket a lelki-szellemi potenciálokat szeretné tisztítani, erősíteni vagy fejleszteni.

Bízzunk bennük, engedjük, hogy segítsenek nekünk és vezessenek minket, nem fogjuk megbánni!

A kiválasztásnál mindig hagyatkozzunk a saját megérzéseinkre, intuícióinkra és ne könyvek alapján döntsük el, hogy mi lenne a jó nekünk, hanem egyszerűen érezzük meg. Mindig szólnak hozzánk, mindig jeleznek felénk. Az, amin először megakad a pillantásunk, akár egy név, akár egy kép és ahová odakapjuk a fejünket, mindig jelzés értékű! Azzal van valami dolgunk, ne menjünk el mellette!

Laczkó-Száraz Júlia
www.larimarkristalykapu.hu

Képek: Idea go / FreeDigitalPhotos.net