Töltött liba - vargányás zsemletöltelékkel

Márton nap alkalmából készíts libát, ezzel a vargányás töltelékkel nagyon finom!



Töltött liba - vargányás zsemletöltelékkel

Hozzávalók: 1 közepes méretű liba, 5 nagyobb darab szárított vargánya, 4 zsemle, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, tej, 1 tojás

A libát megmosom, alaposan megmosom, letisztítom, kívül-belül besózom. A zsemléket tejben megáztatom, majd kinyomkodom és egy tálba szórom. A vargányát összeaprítom, beleszórom a zsemléhez, a tojással, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel az egészet összekeverem. Ezt a tölteléket teszem a liba belsejébe. Egy tepsibe elhelyezem a húst, mellé dobálok 5-6 gerezd fokhagymát és kevés vizet is öntök alá. Letakarva 180 fokon 2 órán át sütöm, majd leveszem a fóliát. Ha könnyen belemegy a villa akkor már csak pirítani kell, ha még nem akkor visszateszem fóliával letarva még 1 órára. A tetejét megpirítom és langyosan felvágva tálalom!

Köretként párolt lilakáposzta, hagymás vagy sima tört burgonya illik hozzá!

A fotó NEM saját készítésű, forrás: www.piqs.de!