Vegán karácsony - tofusült sütőtökös burgonyapürével

Vegán karácsonyi fogás azok örömére, akik nem esznek húst, vagy segítségül azoknak, akik szeretnék meglepni a családjukat egy ünnepi húsmentes étellel.

Tofusült

Hozzávalók: 1 csomag natúr tofu, olívaolaj, só, bors, 2 ág rozmaring

A tofut szeletekre vágom, a rozmaringot megmosom, felaprítom. Egy tálba leteszem a tofut, leöntöm olívaolajjal, megszórom a rozmaringgal és borssal. Letakarom alufóliával, és félreteszem néhány órára. Ezután 180 fokon 15 percig sütöm, majd fólia nélkül még egy kicsit pirítom.

Köret: sütőtökös burgonyapüré

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg tisztított sütőtök, 5 dkg vaj, tej, só

A zöldséget megmosom, felkockázom, felöntöm vízzel. Puhára főzöm, majd leszűröm, összetöröm, és kikeverem vajjal és annyi tejjel, hogy megfelelő állagú legyen. A végén ízlés szerint sózom.
 
[kapcsolodo_cikkek]