Karácsonyi villámvacsi - 2 tuti recept

Kétféle húsos főétel, ami gyorsan elkészül, ha elcsúsztál időben, vagy változott a karácsonyi vacsora terve: aszalt szilvás pulykafalatkák és chillis-fűszeres csirkemell!

Aszalt szilvás pulykafalatkák

Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé, 20 dkg aszalt szilva, olaj, csipet só és bors, fehérbor

A pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon, nagy lángon minden oldalát fehéredésig sütöm. Ezután beledobálom a falatnyi darabokra vágott szilvát, és felöntöm egy kis borral. Picit sózom és borsozom, majd fedő alatt puhára párolom. Hamar elkészül, ezután fedő nélkül kicsit hagyom párologni a folyadékot. (ha szerentnéd 1-2 ek. étkezési keményítővel sürítheted)

Chillis-fűszeres csirkemell

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1-2 csípős chilli paprika, só, bors,olaj, 1-1 csapott kk. őrölt koriander és római kömény, ha van 1-2 kaliforniai paprika (zöld vagy piros)

A paprikákat felcsíkozom, a chillit is, kevés olajon átforgatom, majd hozzáadom a csíkozott csirkemellet. Megszórom a fűszerekkel, ízlés szerint sózom-borsozom és puhára párolom. A végén még elfőzöm a levét, és kicsit hagyom,hogy lesüljön.

Mindkét ételhez jól illik a burgonyapüré, krokett vagy párolt rizs.