Gombás rizotto - egyszerűen, könnyen!

Kaptam egy csomag szárított erdei gombát, nagyon finom de intenzív ízű! Használható például könnyú vacsorának való rizotto készítéséhez! Nem biztos, hogy teljesen autentikus, minden esetre nagyon finom!

Gombás rizotto

Hozzávalók: 2 bögre rizs, 2 ek. olivaolaj, 5 dkg húsos szalonna, 3 ek. aprított szárított erdei gomba, só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld

Az aprított gombát leöntöm 2 bögre forró vízzel és hagyom 30 percig állni. A szalonnát apróra vágom majd az olajon kicsit átsütöm és hozzáadom a rizst. 1-2 percig kevergetés mellett pirítom majd beleöntöm a gombát az áztatóvizével együtt. Kevergetés mellett kis lángon főzöm, ha elfő a leve további forró vízzel (vagy ízlés szerint fehér borral) öntögetem fe. Közben sózom, ízesítem borssal,2-3 gerezd zúzott fokhagymával. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a rizs beleszórom az aprított petrezselymet és lefedve 15 percre félreteszem. Ezalatt a rizs készre puhul!

Ízlés szerint lehet még friss petrezselymet vagy reszelt sajtot is szórni rá!