Másnapos pogácsa - nem csak másnaposoknak!

Miért másnapos? Mert másnap is nagyon finom, puha de természetesen egy átmulatott éjszaka másnapján is nagyon jól tud esni!

Sajtos pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 kocka élesztő, 2 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg margarin vagy vaj (lehet vegyesen is), 1 ek. só, kb. 3 dl tejföl, tetejére egy tojás, reszelt sajt

Az élesztőt a tejben egy pici cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez, a sót, a tejfölt is belekeverem. Belemorzsolom a vajat vagy margarint és az egészet összegyúrom. Így elég jó állagú tészta lesz, nem túl lágy. Letakarva 30 percig pihentetem majd kinyújtom, feltekerem mint a bejglit. Így is pihentetem 15 percig majd kinyújtom jó ujjnyi vastagra. A tetejét megkenem a felvert tojással, megszórom a sajttal és kockákra vágom. Tepsiben 200 fokon szép pirosra sütöm!

Megjegyzés: Nagyon finom, puha  másnap is! Fontos,hogy éjszakára takarjuk le mert akármennyire finom a tésztája de szabad levegőn meg tud száradni mint minden pogácsa!