A fokhagymakrémleves, a vámpír- és náthaűző

Igazi téli leves, a náthás időszakban pedig ideális, hiszen a fokhagyma felveszi a harcot a vírusok ellen. Emellett nagyon finom és laktató leves!

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 8-10 gerezd fokhagyma (mérettől, ízléstől függően), 2 ek. rizsliszt, só, bors, bioételízesítő, 6 dl tej, 4 dl víz

A hagymát megtisztítottam, belereszeltem a vajban és elkezdtem olvasztani, mire felolvadt a vaj, a fokhagymát is megtisztítottam, beletörtem a vajas hagymába.

1 percig kis lángon átpároltam, aztán jött hozzá a tej és a víz, só, bors, ételízesítő. 10 percig kis lángon forralom együtt, ilyenkor kiengedi a fokhagyma az ízét, zamatát. Utána már csak egy kézi habverőre van szükség, ennek segítségével folyamatos keverés mellett beleszórom a rizslisztet. Ha kevered,  nem lesz csomós. Még egy rottyanás, és már kész is a leves!

Pirított kenyérkockákkal, sajtos pirítóssal, levesgyönggyel szoktam kínálni.