Csirke Pannónia módra

Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, 4 részre osztjuk és rákenjük a 4 db kivert, sózott csirkemellre. Felgöngyöljük és hústűvel összetűzzük.

csirkemell
4 db
vaj 5 dkg
gomba 15 dkg
tejszín 2 dl
reszelt Pannónia sajt 25 dkg
liszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
olaj 3 dl
őrölt bors

Elkészítése:
Egy kis lábasban vajat olvasztunk és puhára pároljuk benne a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, 2 kanál liszttel simára keverjük, majd a tejszínt hozzáöntve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt Pannónia sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, 4 részre osztjuk és rákenjük a 4 db kivert, sózott csirkemellre. Felgöngyöljük és hústűvel összetűzzük. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Rizzsel és vegyes zöldségsalátával kínáljuk.