Kijevi csirkemell baconköntösben

A hagyományos kijevi csirkemell egy újabb változata, bundázás helyett most szép, vékonyra szelt húsos szalonnába göngyöltem - érdemes volt változtatni!

Hozzávalók:

8 szelet csirkemell, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 kk. mustár, só, bors, bio ételízesítő, 20 dkg szeletelt húsos szalonna




Elkészítés: 

A húst kicsit besózom, félreteszem. Az olvasztot vajat összekeverem a mustárral, fűszerekkel és végül a reszelt sajttal is. A húsokat kiterítem, egy-egy kis kupacot rakok rá a sajtos töltelékből, feltekerem, és kívül betekerem a szalonna szeletekkel.

Egy kiolajozott tepsibe szépen egymás mellé rendezem őket. Fóliával letakarva 180 fokon 30 percig sütöm majd fólia nélkül megpirítom a külsejét.

Bármilyen köret jó hozzá, friss salátával is nagyon finom!

[kapcsolodo_cikkek]