A sünök téli álma: társasjáték hulladékból

Ezt a jópofa társasjátékot egy lelkes és kreatív édesanya készítette kislánya szórakoztatására. Az ötlet kiváló módja az időről időre felhalmozódó háztartási hulladék (kupakok, dobozok stb.) hasznosításának, számtalan módon variálható és lényegében nem kerül semmibe!

A sünök téli álma
Ezt a jópofa társasjátékot egy lelkes és kreatív édesanya készítette kislánya szórakoztatására. A klasszikus rajt-cél játék leginkább az óvodás korú gyermekeknek lehet érdekes.Játékszabály:
a játékban tetszőleges számú játékos vehet részt, mindenki egy-egy sünnel vág neki a téli vacokhoz vezető útnak.
Menet közben a sünik élelmet gyűjtögetnek: minden mezőn látható valamilyen finom falat (gomba, bogyó, mag stb.), amelyet a sünök – kupakok formájában - a kosarukba tehetnek és magukkal vihetnek.

A sünökre azonban veszély is leselkedik: a rókák rendszeresen útjukat állják. Ilyenkor a megtámadott süni kösszegömbölyödnek, a tüskéikkel távol tartják a rókakomákat (ha bármelyikjátékos a rókatámadást jelző fekete, süntüskés mezőre lép, minden süni összegömbölyödik!).

Cél: minél előbb és minél több élelemmel eljutni a sünlakig!Újrahasznosított hozzávalók:

Otthon fellelhető egyéb hozzávalók: apró kosarak vagy dobozok az élelemgyűjtéshez, sünök (esetünkben fából, házilag különböző színűre festve), matricák vagy saját rajzok az élelemhez, dobókocka (már meglévő társasjátékból)

A játékot és a fotót készítette: Maria McCormick, Bratislava


Forrás: Kislábnyom hírlevél

Kép: piqs.de: Hugo0815 - nächtlicher Besucher