Mozgásból elektromos energia

A járművek és a gyalogosok mozgási energiájából nyernek áramot egy új rendszerrel.

Kiindulva abból az ismeretből, hogy a mozgás energiát termel, az izraeli Technion kutató intézet és az Innovatech társaság elkészített egy Energy Harvesting System-nek elnevezett innovatív rendszert, amely képes összegyűjteni a közlekedő járművek és gyalogosok által generált energiát.

A találmány, amely alacsony környezeti hatással tud energiát termelni, felhasználja a motorral működő közlekedési eszközöket, vonatokat, kerékpárokat, valamint a különböző kereskedelmi központokban, repülőtereken, járdákon gyaloglók energiáját.


A rendszer alapja egy piezoelektromos szerkezet, amely a mechanikus energiát átváltoztatja villamos energiává. Izraelben már tesztelték és bizonyította hatékonyságát.

A piezoelektromos szerkezeteket 3 centi mélyen az aszfalt alá helyezik el, ügyelve arra, hogy alattuk is maradjon hely a működésük biztosítására és kábelekkel csatlakoztatják ezeket az úttest oldalain elhelyezett akkumulátorokhoz. Az általuk raktározott villamos energiát az útbiztonságra, világításra és más járulékos szükségletekre használják fel.

energiacentrum.com