Fasírtrolád aszalt paradicsommal és fűszerekkel

Ha unod a hagyományos fasírtot, próbáld ki ezt! Friss salátával tavaszt idéző az íze!



Hozzávalók:

50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 nagyobb szelet kenyér vagy 3 zsemle,
1 ek. pirospaprika
1 tk. bio ételízesító
1-1 tk. oregano és bazsalikom
5-6 db aszalt paradicsom

Elkészítés:

A húst egy tálba teszem, beleütöm a tojást, beleszórom a fűszereket, az apróra vágott aszalt paradicsomot. A kenyeret langyos vízben vagy tejben megáztatom, kinyomkodom, és ezt is a húshoz teszem.

Az egészet alaposan összegyúrom, és ha van rá lehetőség, 1-2 órára félreteszem pihenni. Ha nincs, akkor rögtön egy kiolajozott tepsibe teszem, a masszából olajos kézzel egy hosszúkás, rolád félét formázok. Alufóliával letakarom és 180 fokon 1 órán át sütöm, ezután fólia nélkül még egy kicsit megpirítom a külsejét.

Bacon szeletekkel is betakarhatod sütés előtt, nagyon finom ízt ad neki!