Hogyan lehet megszabadulni az allergiától 1 óra alatt?

Gyakran a pollenek, az allergiát kiváltó allergének csak közvetett okok, az allergiás reakciót kialakító közvetlen körülmények máshol keresendők. Ha ezt megtaláljuk és megfejtjük, az allergia is nyomtalanul elmúlhat.

Több mint tíz éve költöztem vidékre, ahol akkor elég sok volt a parlagfű. Mindig attól rettegtem, hogy egy nap elkezd folyni az orrom, viszketni a szemem, és egész életemben szenvedni fogok, nem tudok többet kimenni nyugodtan a természetbe kirándulni, a virágok friss illatát élvezni, sőt talán még el is kell költöznöm…

Félelmem az allergiától - Nem vagyok egyedül!

Mindig nagyon szerencsésnek tekintettem magam, hogy nem vagyok allergiás. Körülöttem sokan szenvedtek ebben a betegdésben, tehát nem volt alaptalan a félelmem.  Most végre biztosan tudom, hogy nem leszek allergiás, megnyugodtam, mert megismertem ennek a rettegett ellenségnek a gyenge pontjait.  Az utóbbi években ugyanis a pszichológiai tanulmányaimat, kutatásaimat arra összpontosítottam, hogy a betegségeket kiváltó, biókémiai változásokat befolyásoló legmélyebb pszihológiai mechanizmusokat feltárjam.A pollenek csak közvetett “okok”

Világossá vált, hogy a pollenek nem közvetlen okok, ugyanis a szerepük csak az, hogy emlékeztetnek egy olyan körülményre, melyhez egy kellemetlen élményünk társult. Ezt Daniel Goleman pszichológus úgy hívja, hogy a “jelenbe hozott múlt”.  A közvetlen kiváltó okot az elme képzelettársítása hozza létre. Tudat alatt felhozza a régi kellemetlen, nemkívánatos érzést, amire “allergiásak” voltunk, valami nagyon ellenszenves dolgot, amit sehogysem tudtunk elkerülni. Ehhez a stresszes körülményhez az érzékek reflex szerűen és élesen társítanak arra emlékeztető hatásokat, a pollen allergia esetén például illatokat.

Hogyan szabadult meg a barátom egy óra alatt az allergiától?

A barátom tíz évig a legerősebb pollen allergiában szenvedett, gyógyszerek, injekciók, fulladások…. egyszóval pokoli volt. Tavaly tavasszal, amikor már elkezdődött az allergia szezon, elkezdtem neki mesélni kutatásaim eredményét, az allergia kialakulásának folyamatát, illetve a konfliktus és a biológiai elváltozás közötti összefüggéseket, és a tünetekhez való hozzáállás helyes és helytelen módját. Ahogy beszélgettünk, rögtön beugrott neki, amint tíz évvel ezelőtt egy egyetemi vizsgára sietett, összeszorult gyomorral, ugyanis elég sok osztálytársát meghúzták abból a tantárgyból.


Tavaszi nap volt, virágoztak a fák, nyíltak a virágok az iskola udvaron, és ő stressz hatása alatt várakozott a vizsgára. Amikor vége volt, arra lett figyelmes, hogy folyik az orra. Pár nap után elment az allergológushoz,  és persze kimutatták a pollen allergiát. Beszélgetésünk alatt bevillant neki ez a régi történet, és megdöbbent, hogy ez nem jutott eszében az elmút tíz évben, pedig milyen élesen él az emlékezetében minden részlet, még a virágok illata is. Végre tudatosította, megértette, hogy nem a pollenek, hanem egy érzettársítás áldozata volt az elmúlt tíz évben. E felismerés után egy csapásra eltünt az allergiája, és boldogan élvezi a vidéki élet örömeit.

Én pedig így indultam el azon az úton, hogy elkezdtem segíteni másoknak a betegségeiket, szenvedéseiket a világ legtermészetesebb módján megoldani.


Nagy A. Csongor
Védikus pszichológus
Az SVL alapítója

svl.hu

Képek:
Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net
David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net