Anyukám tavaszi salátája

Tavasszal mikor az első friss zöldségek felbukkannak nálunk ez a saláta garantáltan elkészül!

Anyukám tavaszi salátája

Hozzávalók: 1 nagy lilahagyma, 1 kígyóuborka, 4-5 közepes retek, 2 paprika, 2-3 paradicsom, só, bors, ecet, cukor, víz

A zöldségeket megmosom alaposan, a végeket levágom de nem pucolom meg sem a retket sem az uborkát. Reszelőn vékony karikákra szeletelem a zöldségeket majd 1 evőkanálnyi sóval megszórom. Félreteszem egy kicsit állni, közben egy kancsóban elkeverek ecetet, cukrot és vizet.

Direkt nem írok arányokat mert mindenkinek más az ízlése,nálunk kicsit édeskésebb szokott lenni.

A lét ráöntöm a zöldségre, összekeverem, a tetejére egy kis borsot szórok és letakarva megy a hűtőbe. Érdemes akár fél nappal előbb is elkészíteni, hogy összeálljanak az ízek.

Nagyon finom, ízes, a tavasz minden finomságával együtt!

Ez a nokedlis finomság igazán jó illik hozzá!