include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Belga narancssaláta
Fincsi és üdítő meglepi a hétvégére!
8 szép narancs sárga héját éles késsel vékonyan levágjuk, és laskára szeljük. 25 deka cukrot kevés vízzel felforralunk, beleadjuk a narancshéjat, és fedő alatt addig főzzük, míg üvegessé nem válik. (Ha a vizet elfőné közben, pótoljuk.)
A narancshéjat leszűrjük, félretesszük. Visszamaradt levébe fél liter édes vörös bort öntünk, és fedő nélkül egyharmadára befőzzük. A narancsokat megtisztítjuk fehér "bundájuktól", mély üvegtálba karikára vágjuk, és leöntjük a vörös boros mártással. Tetejére hintjük a főtt narancshéjat.
Legalább egy napig hideg helyen érleljük!
[kapcsolodo_cikkek]