Steve Winwood a 64. szülinapját turnéval ünnepli

Közel 50 éve van már a pályán Steve Winwood, aki hajdanában a Spencer Davis Group billentyűs-énekeseként kezdte, majd a Traffic, a Blind Faith tagjaként és szólóban is kétségtelenül minden idők egyik legjobb rockhangja.

Néhány évvel ezelőtt Eric Claptonnal óriási sikerű turnét nyomtak le, amelyet DVD-n is kiadtak. Ami pedig a legutóbbi lemezét illeti, a még mindig nagyon fiatalos Winwood 2008-ban jelentette meg a Nine Lives című korongot.


Steve május 12-én ünnepelte a születésnapját, de előző este Milwaukee-ben, a Riverside Theater-ben koncerttel indította június 3-ig tartó amerikai turnéját. Négytagú bandájával sorra vette legnagyobb sikereit, a Spenceres korszakától kezdve (I’m a Man, Gimme Some Lovin’), a Traffic (The Low Spark Of High-Heeled Boys, Empty Pages és Dear Mr. Fantasy), a Blind Faith (Can’t Find My Way Home), a szólóban kiadott legnagyobb slágeréig (Higher Love).


A koncerten a zenészeknek (José Neto gitárosnak és Paul Booth multi-instrumentalistának) lehetőségük volt hangszertudásuk bizonyítására is, persze ebben is Steve járt az élen, akiről jól tudjuk már évtizedek óta, hogy nem csak a billentyűk között igazodik el egészen jól, hanem gitáron is a világ elitjéhez tartozik.


Íme a koncertprogram:

"I’m a Man"
"Fly"
"At Times We Do Forget"
"Can’t Find My Way Home"
"Dirty City"
"The Low Spark Of High-Heeled Boys"/"Empty Pages"
"Pearly Queen"
"Light Up Or Leave Me Alone"
"Higher Love"

 Ráadás

"Dear Mr. Fantasy"
"Gimme Some Lovin’"