Ő játssza Janis Joplint!

Nézegetve a viszonylag ismeretlennek számító Nina Arianda Broadway-színésznő képeit, nehezen tudja elképzelni az ember, hogy hitelesen el tudja majd játszani (sőt, még a dalait is ő énekli!) a felejthetetlen Janist, akinek élete utolsó hat hónapját filmesítenék meg.

Az elmúlt évtizedekben közel tucatnyi énekest és színésznőt hoztak kapcsolatba egy Janisről szóló filmmel (csak néhány név közülük: Pink, Amy Adams, Zooey Deschanel, Brittany Murphy, Renee Zellweger). Számomra azonban még mindig Beth Hart lenne a legalkalmasabb Janis Joplin megformálására, ő aztán hangban biztosan hiteles lenne!


De ne legyenek előítéleteink a 27 éves (éppen annyi, mint Janis volt) Arianda színészi képességeit illetően (hátha), hiszen a Venus in Fur Broadway-darabban nyújtott alakításáért Tony-díjjal jutalmazták. Játszott a nálunk is bemutatott Woody Allen rendezésben az Éjfélkor Párizsban című moziban egy epizódszerepet, valamint a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? (Tower Heist) című Ben Stiller komédiában is.


A hírek szerint a producerek 12 évet dolgoztak a Janis film megvalósításán, megszerezve 21 dalának az előadási jogát, továbbá Joplin levelezését húgával, Laura Joplinnal. Ezen kívül felhasználhatták David Dalton könyvét, amely Piece Of My Heart címmel jelent meg. Dalton a Rolling Stone riportereként Janisszel együtt utazva az énekesnő mellett volt az utolsó hat hónapban, amelynek végén 1970. október 4-én heroin-túladagolásban Joplin meghalt.


A film alacsony költségvetésűnek számít Peter Newman producer szerint - 20 millió dollár alattira tervezik. A rendezője Sean Durkin, akinek 2011-es filmje „Martha Marcy May Marlene” rendezői díjat nyert a Sundance Film Fesztiválon.


A forgatókönyv alapján ugyan a történet Janis utolsó hat hónapjáról szól, de lesznek benne visszatekintések a korábbi időszakra is. A forgatás megkezdését a jövő év elejére tervezik.