Mézes pite - sárgabarackkal és mandulával

Itt a sárgabarack szezon, ezt a receptet te is el tudod készíteni mert nagyon egyszerű és mégis finom!

Mézes pite - sárgabarackkal és mandulával

Hozzávalók:

2 tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 ek. méz, 2 dl tej,
25 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
6 db nagyobb sárgabarack,
1-2 marék mandulapehely




Elkészítés:

A vajat kikeverem a cukorral,a mézzel  majd hozzáadom a tejet. Ezután jöhet bele a liszt és a sütőpor.
Egy piteformát kikenek vajjal és kilisztezem vagy sütőpapírral kibélelem.
Beleöntöm a tésztát majd a tetejét kirakom a barackkal és megszórom mandulapehellyel.

180 fokon tűpróbáig sütöm!

Tippek: 
A tetejére csak akkor szórj porcukrot, ha kihűlt. Az utolsó fél percben a barackok közepébe egy kocka csokit téve még gusztább lesz az eredmény. A barackhoz passzol a mák. Ha szeretnéd a receptet kicsit turbózni, a száraz összetevőkhöz szórhatsz egy kanálka darált mákot. Különleges eredményt kapsz.