Le velük! 10 mérgező személyiség, aki benned él

Emberek vagyunk, felnőttként már kialakult személyiségjegyekkel, melyek alapján mások szerethetnek vagy kevésbé kedvelhetnek bennünket. Néhány személyiségjegyünk azonban valósággal mérgező lehet - mérgező a boldogságunkra, a párkapcsolatainkra és önbecsülésünkre, sőt, az álmainkra nézve is.

10 személyiség, akiket jobban teszed, ha felkutatsz és leküzdesz magadban!

Ha jobban szeretnénk boldogulni a mindennapokban, nézzünk magunkba, megvannak-e bennünk az alábbi tulajdonságok?

1. A negatív gondolkodó

Sosem bukhatunk meg az életben vagy a szerelemben; csupán eredményeket érünk el. Tőlünk függ, hogyan értelmezzük ezeket. A pozitív gondolkodás képessége annyit tesz, hogy akkor érezzük magunkat rosszul, amikor hagyjuk eluralkodni a negatív érzéseket, és akkor vetünk ennek véget, amikor véget akarunk vetni neki. Természetesen nem „szabhatjuk át” a különféle szituációkat, amelyekkel találkozunk mindennapjainkban, de azt igenis meghatározhatjuk, hogyan álljunk hozzájuk. Egy „pozitív lencsén” keresztül kell néznünk életünket. Ahelyett, hogy csapkodni kezdjük homlokunkat és azt kérdezgetjük magunktól, mit is gondoltunk, lélegezzünk mélyeket és tegyük fel a jóval biztatóbb kérdést: mit tanultunk meg ebből a szituációból? Ez segít kilépni a negatív gondolkodás spiráljából.

2. A veszteséghalmozó

Az életben az egyik legkeményebb lecke elengedni valamit. Legyen az bűntudat, harag, szerelem vagy veszteség. A változás sosem könnyű. Harcolunk az ellen, hogy megtartsunk valamit, harcolunk ellene, hogy elengedjük. Ám sokszor az elengedés a legegészségesebb megoldás. Fel kell szabadítanunk magunkat érzelmileg azon dolgok alól, melyek egykor sokat jelentettek nekünk, hogy túljussunk a múlton és a fájdalmon, amit a múlt okozott.

3. A féltékeny versengő

Ne legyünk féltékenyek másokra! A féltékenység valóságos művészete annak, hogy a másoknak jutó áldásokat számolgassuk a sajátunk helyett. Hagyjuk abba, hogy más emberek sorsát hasonlítgatjuk össze a mienkkel. A számunkra kijelölt út a saját utunk, és nem egy verseny. Mi legyünk a mérce saját magunk számára, magunkból hozzuk ki a legjobbat. Ha mindenképp hasonlítgatni akarunk, akkor hasonlítsuk össze magunkat azzal az emberrel, aki tegnap voltunk.

4. A színész

Nem számít a korunk, a nemünk, a faji hovatartozásunk vagy akár szexuális érdeklődésünk, ha önmagunkat adjuk. Mindig magunkat kell adnunk – cél a természetes viselkedés és küldetésünk beteljesítése. Igen, mindannyian mások vagyunk, de ennek örülni kell. Egyediek vagyunk, ebben áll az érdekességünk. Amennyiben maszkot kell viselnünk és úgy érezzük magunkat, mint a partra vetett hal, az azt jelenti, hogy „másik folyót kell választanunk”, vagyis, nem vagyunk a számunkra megfelelő közegben. Változtassunk, de ne a saját személyiségünket változtassuk meg!

5. A felületes bíró

Ne ítélkezzünk mások felett, főleg ne az alapján ítéljünk, amit elsőre látunk. Az emberek sokszor nem mutatják meg igazi énjüket, csak ha jobban megismerjük őket. Jusson eszünkbe, hogy amit látunk, sokszor csupán a felszín, amit az illető felénk szeretne mutatni. Belső félelmei, a stressz, a fájdalom miatt úgy ítéli meg, hogy jobb, ha mások, így mi is csak egy bizonyos arcát láthatjuk. Ha egy ember szenvedésre késztet egy másikat - olyan helyzetbe hozza, hogy rosszul érezze magát -, általában ő szenved a legjobban belül. Ezek az emberek egyszerűen másokra „öntik” saját kínjaikat. Nincs szükségük büntetésre vagy gúnyolódásra – segítség kell nekik.

6. A túlságosan elfoglalt ember

Olyan nincs, hogy magunkra ne legyen időnk! Nagyon fontos, hogy olykor (lehetőleg napi szinten) egyedül is tölthessünk egy fél órát vagy órát! Szükségünk van rá, hogy gondolkodjunk, relaxáljunk békés környezetben, ahol senki sem zavar minket. Enélkül az ember hamar kiborul. Kezdjük el a nyugodt fél órákat már ma!7. A „tökéletes”

Életünk során sokszor akarunk tökéletesek lenni. A tökéletes dolgokat keressük: tökéletes otthont, tökéletes munkát, barátot, társat. A probléma természetesen az, hogy tökéletes, mint olyan, nem létezik. Az élet egy folyamatos utazás, a dolgok állandóan változnak, fejlődnek. Ám ha türelemmel és nyitottsággal állunk hozzájuk, egy kevésbé tökéletes lakásból is lehet kényelmes és szeretett otthon, a nem túl tökéletes munkából kialakulhat a jövedelmező karrier, a kevésbé jónak tartott barátból válhat a legnagyobb támaszunk és a nem tökéletes szerető lehet életünk társa.

8. A csaló

A csalás, a megcsalás egy választás, nem egy hiba - de nem mentség. Amikor megcsalunk, átverünk valakit, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a másik ember hülye, nem olyan okos, mint mi. Pedig nem hülye – érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy az a személy, a társunk jobban bízott bennünk, mint azt bármikor megérdemeltük volna. Ne váljunk ennyire erkölcstelenné – ne tegyünk meg dolgokat csak azért, mert megtehetjük! Legyünk őszinték magunkkal és másokkal is. A siker titka a becsületesség.

9. Az áldozat

Ne hagyjuk álmainkat elsorvasztani egy másik személy ígéretei miatt. Ne adjunk lehetőséget olyan embereknek, akik alárendeltként kezelnek bennünket, és aztán az első adandó alkalommal cserben hagynak. Ha nemet mondunk az ilyen embereknek, időt nyerünk, hogy majd igent mondhassunk azoknak, akik megérdemlik és jobb lehetőségeket hoznak magukkal a számunkra. Álljunk ki magunkért, és vegyük kezünkbe a saját életünket!

10. A halogató

Nem kell végigmenni az egész lépcsőházon, csak az első lépcsőre kell fellépni! Az első lépcsőre kell felállni, hogy megtegyük a lépést az élet felé, amire vágyunk. Az első lépés mindig a legnehezebb. Ám ha meglépjük, a többi egyre könnyebb lesz. Minden lépéssel közelebb kerülünk a vágyott élethez. Ami egykor láthatatlan volt számunkra, láthatóvá kezd válni – és ami valaha elérhetetlennek tűnt, valósággá válik.

[kapcsolodo_cikkek]