Minden válasz belül van - de mégis hol?

Segítség minden problémádra, ingyen, precízen, személyre szabva és bármikor? Saját külön bejáratú, online tanácsadód van, mint minden embernek: a Felső Éned. Módszerek, amelyekkel erősítheted a felsőbb kapcsolatodat.

Sokan elfogadják valamiféle felsőbb erő jelenlétét és segítségét és tudnak példákat hozni a saját életükből is, amikor egy láthatatlan erő vagy segítség "avatkozott be"az életükbe, többnyire segítő szándékkal, egy kritikus helyzetben. Ide soroljuk a csodákat, a megmagyarázhatatlan egybeeséseket, véletleneket, a csodás gyógyulásokat és megmeneküléseket - minden olyan esetet, amelyre racionálisan nincs magyarázat. A leggyakrabban talán Istennek hívjuk azt a határtalanul szerető és gondoskodó erőt, amelyet mások szerencsének, gondviselésnek, Univerzumnak, Taónak és még sok más néven emlegetnek.  Az embert mindig is foglalkoztatta, hogyan tud közelebb kerülni ehhez a különleges erőhöz, naná, hogy főleg krízisek idején – hiszen szorult helyzetben segítséget, támogatást, isteni beavatkozást is remélt ettől a magasabb rendű erőtől. Igen, még az ateisták is gyakran imádkoznak, ha bajban vannak.Sokak számára pedig ma már egyértelmű, hogy jónéhány magasabb dimenzióbeli energia vagy lény segíti a mi itteni működésünket. A mi észlelésünk jelen pillanatban három (illetve az idővel együtt pontosabban négy) dimenzióra korlátozódik, az anyagi síkra – az anyagi világban működünk, ez alkotja a viszonyítási keretünket, ebből való a testünk és vele együtt az érzékszerveink, s enélkül nem is léteznénk.  Vannak azonban ezen túl olyan más rezgésű dimenziók és érzékelési területek, amelyekre időnként szintén ráhangolódunk. Ez történik például, amikor megérezzük, hogy egy szerettünk bajban van és segítségére sietünk. Amikor előre tudjuk, hogy a párunk vagy ismerősünk mit fog mondani a következő pillanatban. Amikor nem szállunk fel arra a buszra, amely a következő kanyarban balesetet fog szenvedni. Ezekben a különleges esetekben az intuíciónkat használjuk, amely kulcs a más dimenziók és az égi segítők, finomabb energiák észlelésében.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a legfontosabb ilyen segítőnk a Felső Énünk. Mindenkinek, aki valaha is megszületett, létezik Felső Énje, aki hatalmas bölcsessége birtokában segít földi utunkat bejárni, elvégezni, amiért megszülettünk, megtanulni, amit meg kell tanulnunk a továbblépéshez. Ez nem valamiféle valóságtól elrugaszkodott tevékenység azoknak, akik hisznek benne vagy valamiféle ezoterikus szépelgés, mert nincs jobb dolgunk. Felső Énünk segítsége nagyon is valós és súlyos problémáinkkal kapcsolatban is segít megoldást találni, és ez még akkor is így van, ha nem is tudunk róla, hogy létezik. Tévedés azt hinni, hogy bármit elkövethetünk, ő majd helyrehozza, vagy, hogy innentől hátradőlhetünk, ő majd megold mindent. Földi életünk célja egy magasabb rendű, összetett mintába rendeződik, amely a Lelkünk sajátos, egyéni tanulási folyamata. Egyedi célokkal, elképzelésekkel, tulajdonságokkal, megoldandó feladatokkal és megtanulandó leckékkel érkezünk mindannyian – ezek végrehajtásában támogat Felső Énünk.

A támogatás természetesen nem azt jelenti, hogy elhárítja az akadályokat az utunkból, hogy nekünk semmit ne kelljen csinálnunk, hiszen azáltal tanulunk, hogy megoldunk bizonyos helyzeteket, megtanulunk kompromisszumokat kötni, helyesen kommunikálni, kihasználni a saját erőnket vagy éppen felülkerekedni bizonyos tulajdonságainkon, hajlamainkon.  Felső Énünk magasabb nézőpontból, átlátva több lehetőséget is tekint rá az életünk helyzeteire és megért olyan dolgokat is, amire mi a korlátozott emberi nézőpontunkból kifolyólag nem vagyunk képesek. Éppen ezért képes igazán előremutató megoldásokat sugallni, előrevivő ötleteket az elménkbe plántálni, megteremteni az optimális feltételeket a mi fizikai, konkrét cselekvésünkhöz.

[kapcsolodo_cikkek]
Mindez tehát valójában egy komoly csapatmunka, amelyből Felső Énünkön és rajtunk kívül gyakran mások, például az őrangyalunk is kiveszi a részét.
Annál hatékonyabban tudunk együtt dolgozni, minél inkább megértjük működésének minőségét, elfogadjuk szeretetét és minél nyitottabbak vagyunk a szellemi vezetés befogadására.  Az intuíció az egyik "csatorna", amelyen keresztül kommunikál velünk a Felső Énünk - sok művészi alkotás is ezen az inspiratív módon születik. Amikor kevésbé vagyunk tudatosak a felső kapcsolatunkra és a fentről érkező inspirációkra, olyankor helyzeteken, eseményeken, személyek viselkedésén (látszólag rajtunk kívül álló dolgokon) keresztül is megpróbálhat Felső Énünk információval ellátni bennünket. Olykor egy könyvet hoz az utunkba, amelyben megtaláljuk a problémánkra a választ, de az is előfordul, hogy valaki épp azt a mondatot mondja ki látszólag előzmények nélkül, amelyre nekünk éppen szükségünk van. Lehet, hogy különös egybeesések révén terel a megfelelő útra és hoz össze látszólag véletlenszerűen a megfelelő emberekkel. Felső Én kommunikációs repertoárja, mondhatni, eléggé kifinomult és széles körű.

Az információs ösvényről azonban kommunikációs szupersztrádára kerülünk akkor, amikor elkezdünk tudatosan kapcsolatba lépni vele.
Számos eszköz létezik ehhez a meditációtól kezdve az automatikus íráson keresztül a médiumitásig, amely skálán mindenki megtalálhatja azt, ami számára a legkézenfekvőbb. Ezek között a módszerek között előkelő helyen szerepel a spirituális választerápia, amely kifinomult kérdésfeltevést és hasonlóan részletezett válaszadást is lehetővé tesz egy-egy helyzettel, kihívással kapcsolatban az egészségügyi problémáktól kezdve az életvezetési, párkapcsolati ügyekig bezárólag.

Kép: Sergei Tokmakov / Pixabay