Isteni ötlet párkeresőknek

Te még nem írtál levelet a Jóistennek? - tette fel a költői kérdést beszélgetőtársam. Elég bután nézhettem, mert rögtön folytatta is: - Komolyan kérdeztem. Te akartad tudni, mi a sikerhez vezető legrövidebb út. Az én titkom ez: írj egy levelet a Jóistennek!

Gyönyörű, verőfényes délután volt Dél-Kaliforniában. A San Diego-i Hilton magasföldszinti teraszán ültünk. Alattunk az öböl csendes hullámai, a parton fáradhatatlan futók, valahol a távolban egy Mexikó felől érkező, hatalmas tengerjáró kürtölt. Beszélgetőtársamat Pete Winiarski-nak hívták. Pete amolyan tipikus amerikai. Reggelente kis ásványvizes flakonnal és ipod-dal kocog, napközben bebújós bőrcipője fölött Dockers nadrág, márkás inge alatt fehér póló. Negyvenes, kétgyerekes apuka és sikeres motivációs tréner. Ő is a „Titok”-ból ismert tanítómester, Jack Canfield tanítványa, mint jómagam, innen az ismeretség.

– És mégis, mit kell írni a Jóistennek? – érdeklődtem bátortalanul. – Bármiről írhatsz, bármit kérhetsz, ez benne a legjobb. – vágta rá Pete, széles mosollyal. – Ha a pénzügyeiden akarsz javítani, akkor arról, ha új munkát keresel, akkor arról. Ha a tökéletes társat akarod megtalálni, akkor arról.

Lenéztem a sétányra. Ott magasodott a város leghíresebb szobra, egyúttal egyik kedvenc turistalátványossága, a „Csók”, hivatalos nevén a Feltétel Nélküli Megadás. Néztem a csaknem nyolcméteres tengerészt és karjaiba fonódó, ugyancsak hatalmas barátnőjét és már tudtam, mit fogok kérdezni.– Mit és hogyan írjon az, aki a tökéletes társat keresi? Magányos, de szerelemre vágyik. Hogy kezdjen hozzá?
– Ugyanúgy, mint egy igazi levél megírásához. Valahogy így: ’Édes Istenem, a következő dolgokat szeretném megtalálni életem párjában, ezeket vagy még ennél is jobbakat. Kérlek, küldd el őt nekem hamar!’ Aztán jöhet a tételes felsorolás, három fontos részre osztva!


’Nélkülözhetetlen tulajdonságok:
Előnyös tulajdonságok:
Álom-tulajdonságok:
A végére pedig odaírhatja: ’Köszönöm, hogy szántál rám időt és elolvastad a levelem, hálás vagyok a segítségedért, XY!’

– Na, mit szólsz hozzá?
– Hú, ez izgalmasan hangzik. Kicsit olyan, mint valami kereskedelmi megrendelő űrlap – buggyant ki belőlem a közgazdász. De Pete-et ez nem hozta ki a béketűrésből, sőt:
– Jól látod, Ádám. Pont ez a lényeg. Úgy írd, mintha egy megrendelőt írnál a Jóistennek.

Még mindig nem értettem teljesen, mindez hogyan segít. Szomorúan piszkálgattam az ebédem maradékát. Igazi, kaliforniai ebéd volt. Ránézésre fantasztikus, sőt, első osztályú. Az első harapás után azonban nyilvánvalóvá válik a helyi közízlés: semmi só, semmi fűszer. Errefele komolyan veszik az egészséges táplálkozást.

– Miért talál párt az, aki megír egy ilyen levelet? – tettem fel a kérdést, egyrészt, mert komolyan érdekelt, másrészt mert egy kicsit húzni akartam az időt az utolsó falatok előtt.
– A Jóisten-levél abban segít, hogy végre tisztázd magadban, mit is akarsz pontosan. Tulajdonképpen mozgásba lendíted vele a Vonzás Törvényét. Kérsz az Univerzumtól. Mindig ez az első lépés. De az is nagyon fontos, hogy mi történik, ha kész a levél. Nem kell feladnod, épp ellenkezőleg. Tedd ki az asztalodra, vagy legyen a táskádban. A lényeg, hogy olvasd el naponta egyszer. Ezzel újra meg újra megmutatod a tudatalattidnak, hogy min kell dolgoznia.

– Sokan találtak így társat az ismerőseid közül?”
– kérdeztem. Pete nevetve mutatott a Csók-szoborra. – Természetesen. Tele vagyok sikertörténetekkel. Ajánlom neked is, hogy írj leveleket a Jóistennek. Életed bármilyen aspektusával kapcsolatban érdemes tisztázni, hogy mit is akarsz tulajdonképpen. Hogy mit is akarsz igazán.

Ha kíváncsi vagy, milyen további technikák segíthetnek hozzá, hogy igazi profiként alkalmazhasd a Vonzás Törvényét, akkor ajánlom figyelmedbe a Sikerkód tanfolyamait és honlapunkat: www.sikerkod.hu!


Szalay Ádám

Kép: FreeDigitalPhotos.net