Klassz körmök, amik túlélik a fesztiválokat

A fesztiválon, a nomád körülmények bizony megviselik a körmeinket! Nézzünk néhány körömápolási aranytanácsot, amik segítenek megőrizni a szép körmöt a buli végéig! Ha nem akarunk az esemény végére lohasztóan kinézni, totálisan leharcolva önmagunkat, akkor ez a néhány jó tanács a segítségünkre lesz.

10 aranytanács ami segít, hogy a legdurvább fesztivál végén is szép legyen a körmöd!

1. A legjobb, ha vagy rövidre vágott, és nagyon jó minőségű, alapozott és fedőlakkal festett körömmel mész!


2. Az is jó, ha felrakatsz egy nem túl hosszú, jó minőségű műkörmöt, ami garantáltan bírni fogja a buli végéig. Mindenképp épített körmöt válassz, mert a ragasztott köröm már az első nap „otthagy” téged!

3. Ha nem tudsz percenként kezet mosni, a szálló por beül a köröm alá, bármennyire is figyelsz! Ezért válassz inkább egy sötétebb árnyalatú lakkot!

4. Olyan körömlakk mintát készíts, amit magad is meg tudsz ismételni, akár mostoha körülmények között is. Vannak kifejezetten köröm-filctollak, de egy egyszerű lakk-filctollal is lehet vicces formákat rajzolni a körömre!  (lásd az alábbit)


5. Legyen nálad egy kis körömápoló készlet. Reszelő, körömvágó olló, és természetesen a kedvenc lakkod és egy kis lakk-lemosó vész esetére. Körömápoló készleteket már egészen olcsón is lehet szerezni, amik kibírják a fesztivált, de nem túl nagy kár értük.

6. Kézmosás után egy fesztiválon nem túl jó érzés kézápoló krémet használni, ezért inkább törekedj arra, hogy kímélő szappanod legyen. A szappan is óvja a körmöket.

7. A buli hangulatába egészen sok is belefér. Olyan körömdíszítést is választhatsz ezekre az alkalmakra, amiket máskor már nem vállalnál be. Itt van például ez a facebook mintás köröm:


8. Soha ne kenj fel még egy réteget a már tönkrement körömlakkra. Inkább mosd le és fesd újra egy pormentes, békés helyen. Ha por száll a lakkba, nagyon ronda lesz a végeredmény!

9. Ne rágd a körmöd!

10. Végül pedig csak a világ kiválasztott, kifejezetten celeb-létre létrehozott, különleges példányai azok, akik tényleg mindig, minden körülmények között jól néznek ki. Ők talán nem is valóságosak, hanem egy photoshop verzióból töltötték be őket a mátrixba. Ha tehát te nem rájuk hasonlítasz és mégsem éli túl az egész bulit a körmöd, a legnagyobb elővigyázatosság mellett sem, akkor egyszerűen tudd: te valódi vagy! Mosd le a lakkot, vágd le hosszát, és egyszerűen élvezd a bulit!