A boldogság titka: zöld iroda?

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat munkahelyünkön, több dolog is hozzájárul. Nemcsak a munka milyensége, a kollégák, a főnökünk határozza meg hangulatunkat:fontos megteremtenünk magunknak a megfelelő környezetet.

Egy, a HortScience nevű folyóiratban megjelent tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a zöld növényekkel körülvett dolgozók sokkal elégedettebbek munkájukkal, munkatársaikkal és főnökükkel is, mint akiknek nincsenek, vagy alig vannak növények az irodájukban.
Természetesen ezekkel a növényekkel nem foglalkozhatunk annyit, mint az otthon tartottakkal. Ezért érdemes olyanokat beszerezni az irodába, amelyek nem igényelnek sok törődést, az adott körülmények között mégis jól érzik magukat és szépen fejlődnek.


Erin Lebens
, egy chicagói lakberendezési bolt menedzsere azt tanácsolja, az alábbi növényeket szerezzük be a munkahelyünkre:
- Sansevieria (kígyónövény vagy anyósnyelv): kiválóan szűri a levegőt és zavartalanul növekszik a fénycsöves világítás alatt is, melynek használata a legtöbb irodában jellemző.
- Zamioculcas Zamiifolia (agglegénypálma): ezt a növényt elegendő kéthetente meglocsolni. Gyökere kiválóan megtartja a nedvességet, így nyugodtan otthagyhatjuk akkor is, ha szabadságra megyünk. Csak előtte ne felejtsünk el vizet adni neki.
- Neanthe Bella pálma (páfránylevél): egyike a legjobb pálmáknak, melyek enyhébb fényben is megfelelően növekednek. Az emberek azért szeretik őket, mert csaknem olyanok, akár a kültéri pálmák, de elég kicsik ahhoz, hogy kényelmesen elhelyezhetők legyenek az íróasztalon. 
Válasszunk egyet, vagy akár többet is – „virágoztassuk” fel a munkahelyünket!

B.A.
Forrás >>
Képek: FreeDigitalPhotos