Lovasi nyár - utazási tipp a Balaton felvidékre!

Van még néhány nap szabid? Meleg napokat mondanak, irány a Balaton felvidék! Néhány gondolat, látnivaló és programjavaslat,utazásra fel!

A fővárostól alig egy órányira egy csodás helyre csöppenhetünk! Az idei családi nyaralásunk helyszíne Lovas! A kis falu a Balaton északi partján, a Királykút völgyének kapujában fekszik. Egy igazi gyöngyszem - a környéken sok a látnivaló, nyugodt, békés hely - igazi pihenésre való!


Hova menjünk?

Számtalan látnivalót kínál ez a környék - Paloznak, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Veszprém. Mindenki talál magának megfelelő programot hiszen múzeumok, tájházak, állatkert, városnéző kisvonatok,  erdők, pincék és a csodás táj mindenkinek sok látnivalót nyújt! Érdemes hosszabb kirándulásokat tenni a dimbes-dombos tájon a Káli medence felé is! A látnivalókról bővebben itt találsz információt>>

Gyerekbarát tipp: Sok új játszótér található, Csopakon mindjárt kettőt is találtunk - nézzetek körül, kérdezzétek a helyieket bátran!

Mit együnk-igyunk?
A Balaton parton sok kiváló étterem, vendéglő található, finom halas fogásokat is kínálnak de emellett mindenki talál számára megfelelőt! Mi nagyon finomakat ettünk Csopak útszéli csárdájában de isteni grill tálat ettünk Lovason a Sarok Borozóban is!

A borok kedvelői itt nagyon jól érezhetik magukat, a Csopaki borút ill. a környező települések pincéiben szívesen látják a betérőket!

Egészség tipp: Biciklivel nagyon jól bejárható ez a környék, próbáld ki te is!

Szállást könnyen találsz hiszen számos kiadó ház vagy szoba, panzió és kiváló szállodák is találhatók a környéken! A vidéki romantikát és a népies stílust kedvelőknek ajánlanám a Torma Házat és a Kishalás Vendégházat amelyekben igazi balatoni - barátságos vendéglátást tapasztaltam!

Harmonet extra tipp: Szállásokról, éttermekről, strandokról, látnivalókról bővebben kapsz információt a Balatoni Riviéra oldalán - csak ajánlani tudom!

Szívből ajánlom ezt a régiót azoknak akik a nyár végén és az ősz elején egy kis nyugolomra, békességre és csodás környezetre vágynak! A közelben számos jó program várja az oda látogatókat!