Eszelős, extravagáns, mégis hordható - őszi divattrendek

A kifinomult ízlésvilággal bíróknak fájhat a feje az idei őszi divattrend miatt, amit legtalálóbban a kissé eszelős szavakkal jellemezhetnénk. A színek kedvelőinek viszont eljött a kánaán ideje.

Tarka farmerek
Ha most keresünk magunknak valamilyen új nadrágot, a fazont tekintve a teljesen szűk, az egyenes és az enyhén bővülő szárú szabás közül is választhatunk, így mindenki találhat testalkatának megfelelőt.  Újdonságot jelentenek a tavasz hozta rikító színeken túlmenően a gazdag, olykor már vibráló minták, mellyel tagadhatatlanul extravagáns, feltűnő külsőt ölthetünk magunkra.

Tipp:
Mintásat ha lehet, inkább egyszínűvel vegyél fel. Ízlésesebb lesz az összhatás.

 


No comment lábbelik
Már eddig is különleges darabok tarkították a kirakatokat, a finomnak egyáltalán nem mondható vonalak azonban tovább fokozódtak. A horrorisztikus hangulatú halálfej-motívumok most már a lábbelikről is figyelnek bennünket, keresve az őket like-oló vásárlókat - karöltve a durva szegecsekkel, sőt egész sorozatokkal csicsázott társaikkal egyetemben.

Tipp:
Figyeljünk a cipő vásárlásánál, hogy lehetőség szerint a kiválasztott darab ne változtassa meg a járásunkat, ugyanis a furcsán dülöngélő mozgás, a talpunk alatt jobbra-balra nyeklő-nyakló sarkakból mindenki tudja (rajtunk kívül), hogy a lábbelink nem volt a legjobb a választás.Dipotáskák újra?

A kiegészítők terén újdonságnak számít a mintegy 25 évvel ezelőtt divatozó, abszolút férfias ívű, meglepő módon mégis a hölgyek körében is elterjedt diplomata táska, mely a tavaszi trendből ismerős, táblagépek cipelésére alkalmas keskenyebb változatok után most némileg érthetetlen. Ha azonban nem szükséges ekkora bőröndöt cipelnünk, választhatunk a felsőtestünkön keresztbe átvethető kisebb darabokat is, akár a most divatos extravagáns szegecsekkel vagy akár melegebb színű bőr szütyőket.

Tipp:
Táskát a magasságunkhoz válasszunk. Kisebb termet – kisebb táska, nagyobb termet – nagyobb táska.


Mindenütt farmer
A nyári farmer bolerók után nem is jöhetett volna jobb ruhadarab, mint egy nőiesen szabott, mégis kényelmes farmerblúz valamilyen extrafinom, puha anyagból. Itt sem kell az ősz hozta színeket vagy mintákat nélkülöznünk, jó eséllyel fogunk találni ebből is valamilyen rendhagyóan eredeti darabot. A rojtosra hagyott szélek már a felsőruházatra is átterjedtek, és b néhány hónappal korábban a kis feketéken még a félbehagyott munka érzetét kölcsönözték, ez a kis hanyagság azonban farmerek esetén talán megbocsájtható. 

Tipp:
Köss az egyszínű ingekhez egy színes kendőt a nyakadba! Feldobja a megjelenésedet.


Erotikusan provokatív

Ehhez már igazán huncutnak kell lenni. Nem elég a szép női láb, egy igazán kecses sarkú cipő, csigázzuk tovább a szemtanúk vérmérsékletét azzal, hogy mindezt megfejeljük egy izgató helyen végződő, ráadásul állatmintás harisnyával. Kizárólag bátraknak és csak saját felelősségre!

Tipp:
Egy ilyen harisnya önmagában is lehengerlő - úgy értem önmagában valamilyen szép felsővel, ruhával vagy szoknyával. Felesleges további kihívó megoldásokban gondolkodni, úgymint mély dekoltázs vagy átlátszó felső, mert a szexi hatás könnyen átcsaphat közönségesbe.Kecskés Rita
szín- és stílustanácsadó
www.oltozzjol.hu