Állandó globális krízis: szegénység és éhezés

A Föld jelenlegi legnagyobb problémája a szegénység és az éhezés: jelenleg több mint 200 millió alultáplált ember él bolygónkon. Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja.

Az ENSZ október 16-át - magyar kezdeményezésre - az Élelmezés Világnapjává, míg október 17-ét a Szegénység elleni küzdelem Világnapjává nyilvánította. A szervezet így kívánta felhívni a tagállamok figyelmét a mélyszegénység és éhezés mértékére és megállításának szükségességére, amely különösen szembeötlő a fejlett országokban.


A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége ismét új, állandó ételosztási helyszín nyitásával igyekszik még hatékonyabban segíteni a rászorulókat. Ételt az Életért szegényélelmezési programjának keretében Erzsébetváros Önkormányzatának felkérésére novembertől a Rózsa u. 3. alatt, heti 5 napon 300 főre biztosít meleg étkezést. Az óbudai családsegítővel történő együttműködés tehát modellprogrammá vált, s bevezetését további helyszíneken is tervezik a hívők.„Az adagszámok növeléséhez újabb óriás üstöt kell vásárolnunk, mert a 3. és a 7. kerület mellett napi több száz adag ételt osztunk ki csak a Teleki téren, valamint egy gyermekotthonra is főzünk. Az óbudaihoz hasonlóan Erzsébetváros Önkormányzatától, elsősorban Rónaszékiné Keresztes Mónikától és Bartusné B. Barbarától is rengeteg segítséget, támogatást kapunk. Jelenleg arra keressük a választ, miként oldhatnánk meg olyan idős lakosok ellátását, akik már nem képesek elhagyni otthonaikat. Szeretnénk helyi önsegítő szerveződéseket is elindítani.”
– mondta el Szilaj Péterné, programkoordinátor.


www.krisna.hu
www.karitativ.hu