Őszi estékre - sajtos fokhagymakrém leves

Ízes, finom leves az hűvös estékre! Gyorsan elkészül, közben megpirul a kenyér és már lehet is falatozni!

Őszi estékre - sajtos fokhagymakrém leves

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 púpos ek. liszt, 7 dl tej, 3 dl víz, 4-5 nagy gerezd fokhagyma, ízlés szerint só,bors,bio ételízesítő

Betétként: ízlés szerint reszelt sajt (bármilyen félkemény vagy kemény sajt amit szeretünk) és sajtos pirító

A vajat felolvasztom majd a lisztet kicsit átpirítom rajta, nem kell barnára csak éppen egy kicsit. Beleteszem a fokhagymát is majd az egészet apránként felöntöm tejjel és vízzel.Alaposan kevergetem,hogy ne legyen csomós. Ezután jönnek az ízesítők bele és még pár percig egybeforralom.

Tálalásnál a reszelt sajtot a tányér aljára teszem, rámerem a forró levest és betétként sajtos pirítóst kínálok hozzá!

Sajtos pirítós: A sütőben könnyebb elkészíteni egyszerre nagyobb mennyiséget is - tepsire rakva először az egyik oldalát pirítjuk meg majd megfordítjuk és rátesszük a sajtot!