Bulizzunk, itt a farsang!

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is szeretnek egy kicsit valaki másnak a bőrébe bújni, jelmezben megjelenni egy- egy rendezvényen! Ha úgy döntünk, hogy a tavaszi nagytakarítás előtt még belefér egy nálunk megrendezésre kerülő házibuli, akkor legyünk szigorúak! Belépés csak jelmezben!

Ötletes bulik!
Amikor ilyen meghívót kapunk, nagy kérdés, hogy milyen alakot is öltsünk? Ha a bulin meg van határozva egy keret, például cowboy parti, vagy latin buli, esetleg törökös, vagy arabos a buli jellege, akkor könnyebb dolgunk van, hiszen a kánkán szoknya, vagy hastánc kosztüm beszerzése - akár magunk készítjük el, akár kölcsönzőbe megyünk érte, - nem ró túl nagy terhet ránk. Ha mi vagyunk a szervezők, érdemes erre gondolni és megadni a keretet a bulihoz.

Néhány tipp:

Latin buli: Latin zenék, parázs táncversenyek, és bő szoknyák, capoera táncosok, tequilás üvegek, sombrerok … a paletta végtelen. Pikáns, forró játékok valók erre a bulira!

Az 1001. éjszaka: Fel lehet öltözni sejknek, táncosnőnek, csadoros asszonynak, hastáncosnőnek, de akár egy rúd kebabnak is. Keleties programok, kávézacc jóslás, vagy éppen keleti finomságok valók erre az estére.

Olimpiai farsang: kötelező sportolónak öltözni, bármilyen dolog jöhet, ami a sport világába illik. Ideális helyszín egy uszoda, vagy egy kibérelt tornaterem. Egészséges kaják, és sportvetélkedők illenek ide. Bármilyen jó zene megteszi. Legyenek érmek, amit kioszthatunk a vetélkedőkön!

Playboy party: kurvák és stricik népesítik be a teret. Ugye mondani sem érdemes, hogy pezsgő és eper, tejszínhab és zellerkrém való ide, és sok-sok pikáns játék.

Óvodabál: Kizárólag felnőtteknek! kötelező megeleveníteni a pancsoló kislányt, a homokozó lapátok és más efféle holmik elengedhetetlenek ilyenkor. Labdázzunk, homokozzunk, és egyáltalán legyünk tök infantilisek. Halász Judit énekel és a Kis Vuk dalára szól a karaoke. Rögtönözzünk bábelőadást, és a videóról menjenek gyerekkorunk legjobb rajzfilmjei.

Ha a bulin nincs meghatározva, hogy milyen jellegű programokra számíthatunk, akkor is lehet néhány jó ötletünk. Ha például útmunkásnak öltözünk, és egy lánckordonnal zárjuk le a büféasztal felé vezető utat, és csak azt engedjük át a kordonon, aki megfelel a találós kérdéseinkre, vagy a kvíz kérdéseinkre, máris megalapoztuk a jó hangulatot. Barátunk öltözhet rendőrnek, és fenntarthatja a rendet: - Tessenek szépen oszolni! Mondhatja közrendőrösen, mikor valaki megpróbál átslisszolni a hirtelen emelt akadályon! Kiagyalhatunk valódi helyzeteket, fejtörőket is, hogy a buli hangulata minél jobb legyen.

Öltözzünk be bárminek, a lényeg, hogy a jelmezünkben jól tudjuk érezni magunkat. Ne érezzük cikisnek a holmit, amiben feszítünk.

Gr.