Sztárok az egy csepp világnapon

Wolf Kati, Janicsák Veca, Kocsis Tibi, az Alma együttes , Kolompos együttes, a Csillagszemű táncegyüttes, az idei X-Faktor sztárjai és Strokes is fellépnek az Egy Csepp Figyelem Alapítvány legnagyobb éves eseményén, a csaknem tízezer vendéget váró Egy Csepp Világnapon - “A legpontosabb mérés napján" - a Syma Csarnokban. Az ingyenes családi rendezvényen a szórakozásé és az egészséges életmódé a főszerep.

Egész nap koncertek, rengeteg nyereménysorsolás, különféle egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), gyerekfoglalkozások (kézműves foglalkozások, babajátszó), ugrálóvárak, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, "Magyarország Cukormentes Tortája"-kóstolás és Diabétesz Séta várja mindazokat, akik november 18-án ellátogatnak a Syma Rendezvényközpontba, az Egy Csepp Világnapra. Az idei fellépők között ott lesz Wolf Kati, Janicsák Veca, Kocsis Tibor, az Alma együttes, a Kolompos együttes, a Csillagszemű táncegyüttes, a Strokes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Az Egy Csepp Világnap konkrét programja az esemény oldalán és a Facebookon. A rendezvény idén “A legpontosabb mérés napja” mottót viseli részben azért, mert a rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft. a Dcont Trend vércukormérő készülék gyártója. A magyar high-tech vállalkozás saját fejlesztésű vércukormérő készülékeinek új generációja – a világon az elsők között – klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzés során.
 
Az Egy Csepp Világnapot megelőző héten, az országszerte több mint 500 Cseppont Patikákban az egész évben, jelképes összegért elérhető vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés mellett jelentős kedvezmények is várták a betérőket. Az Egy Cseppes Patikahéten 27 % kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérő és az Accutrend Plus koleszterinmérő készülékek, valamint az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.
 
Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén hetedszerre rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot a Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából. Az Egy Csepp Világnap 2006 óta egyre növekvő esemény, amelyen bárki ingyenesen részt vehet különféle egészségügyi szűréseken, miközben koncertek és sokféle foglalkozás garantálja, hogy az egész család jól szórakozzon. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára s arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulását előzhetjük meg. Idén először mottója is van a rendezvénynek: “A legpontosabb mérés napja”.


30 perces Diabtesz Séta
 
A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére félórás, közös sétát szervez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A sétát a világnap (november 14.) tiszteletére világszerte megrendezik, és már évek óta hagyomány, hogy Magyarországon az Egy Csepp Világnapon sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért.
 
Vasárnap délután a résztvevők az akció végén több száz luftballont engednek a levegőbe, jelképesen eljuttatva mindenkinek a 2012-es Diabétesz Világnap üzenetét: „Óvjuk a jövőnket!”. Egészséges életmóddal, rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusa megelőzhető.
 
Ma csaknem 350 millió embert érint a diabétesz világszerte, Magyarországon több mint másfél millió ember cukorbeteg, de a fele nem tudja ezt magáról.
 
A 2012-es Diabétesz Sétához bárki csatlakozhat!
 
Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont (Budapest, Dózsa György út 1.), 2012. november 18., 15 óra, indulás a főbejárat elől.