Ha kedveled az egzotikus ízeket, az indiai konyha rajongója vagy, illetve szeretnél jókat enni akkor is, ha vegetáriánus vagy, jó hírünk van számodra: megjelent Hémangi új szakácskönyve!
Talán már minden magyar olvasónak volt szerencséje Hémangi (Stefán Helga) szakácskönyveihez. A vegetáriánus gasztronómia háziasszonya az elmúlt években egyedi, tematikus kötetekkel varázsolta el közönségét. Első kötete A kerttől a konyháig az otthon termelt ínyencségek, évszak szerinti receptötletek és az év körforgása szerint illő ízek gyűjteménye. Második munkája a magyar konyhaművészetben kalauzolt bennünket (Vegetáriánus kalandozások a magyar konyhában), amelyről ma már tudjuk, hús nélkül még hatékonyabban, még jobban működhet.
Hémangi legújabb könyve ezúttal Indiába repít, a tradicionális, nemzeti ételeken túl egészen a hindu templomok titkos konyhaművészetéig. A recepteken keresztül nem csak mennyei ételekhez juthatunk, hanem betekintést nyerhetünk az ősi indiai-védikus kultúra vendéglátási hagyományaiba is. Helga legújabb könyve tökéletesen illeszkedik a sorozatba. Kiváló karácsonyi ajándék lehet azoknak a családtagoknak, akik szeretnek főzni, esetleg számos kötettel rendelkeznek már a témában, de valami újjal és egyedivel lepnénk meg őket az ünnepekre. Azoknak is meghozhatjuk a kedvét a konyhai teendőkhöz, akik a keleti kultúrák varázsába szerettek bele... A kiadvány további különlegessége, hogy a legrafináltabb csemegék elkészítését egy DVD-n is megtekinthetjük!
"Hiszem, hogy a finom étel olyan, mint a boldogság: csak akkor az
igazi, ha megoszthatjuk valakivel, akit szeretünk. Az Ízek, Imák,
India jóval több, mint egyszerű receptgyűjtemény. A csodálatos
vegetáriánus ételek elkészítése közben Hémangi történetein keresztül
körbeutazhatjuk a mesés kelet titokzatos tájait, és belekóstolhatunk
mindannyiunk legfontosabb táplálékába, a spiritualitásba is."
Steiner Kristóf, újságíró, a Lélekbonbon c. könyv szerzője
1O8 autentikus indiai recept hagyományos, ősi, kipróbált receptek, amikkel nem nyúlhatsz mellé
Megismerheted az indai fűszereket és azok használatát.
Ha eddig tartottál az indiai konyhától, itt az idő, hogy belépj ebbe varázslatos világba. A receptek bárki számára könnyen elkészíthetőek. Garantáltan azt kapod, ami a képen látsz
75 különleges színes ételfotó
14O színes oldalon
„Számomra a főzés a múlt, a jelen és a jövő. Egy mély meditáció, szeretetnyelvünk kifejezése.
Különösen igaz ez az indiai konyhára, ahol a sistergő olajban piruló fűszerek felcsapó illata, az ínycsiklandozó ételek látványa, a szín- és ízkavalkád rabul ejtik érzékszerveimet, fogva tartják az elmémet, és elrepítenek egy másik világba, túl az idő és a tér horizontjain…
Az indiai konyhában benne rejlik egy nép ősi kultúrája, hagyománytisztelete, a vallásosság, az egészség, az életerő, a szeretet, a tisztelet, az odaadás, az alázat, a művészet...” (Részlet a bevezetőből)
Ha szereted a tradicionális indiai ízeket, és szeretnéd megtanulni elkészítésüket, elkápráztatni vele szeretteidet, akkor ez a könyv neked szól!
… Ők is ajánlják „Hémangi nagyszerű receptkönyvei már több mint egy évtizede fontos kellékei családunk konyhájának. Mivel természetesen a három gyermekünk is ugyanúgy vegetáriánus, mint ahogy mi a feleségemmel, fontosnak tartjuk , hogy amennyire tápláló legalább annyira változatos étrenddel örvendeztessük meg egymást és a fiúkat, minden egyes nap.
Ebben a törekvésünkben felbecsülhetetlen kincs Hémangi összes receptje, amelyet ezúton is bátran és örömmel ajánlok mindenkinek!”
Szeretettel és barátsággal: Kowalsky Balázs Gyula zeneszerző, énekes, jógaoktató
„India, az érzékiség bölcsője ihlette ezt a kötetet, ahol a mindennapok levegőjében keveredik a zene, a fűszerek és a szerelem illata. Végtelen, s egyben minden, amihez ragaszkodunk. Hit, szabadság, változatosság: a természet maga – meglibbent, ahogy lapozok. Akár hithű vegetáriánus, akár konyhai kalandor, merjen nagyot harapni ebbe a világba és hiányérzet nélkül rabul ejti! Ahogyan zene és szerelem, ez a könyv is mindenkinek jár.
Legyen nő vagy férfi, ezeken az oldalakon könnyen meríthet ihletet és bátorságot, hogy új ízekkel lepje meg kedvesét! Most már tudom, hogy engem a sikarni és a kókusz-csatni vesz le a lábamról...” Birta Gábor, kontratenor operaénekes, www.gaborbirta.com
„Nem értek ugyan a kulináris tudományhoz, de szeretem a finom ételeket. Ha bármikor eljutottam egy idegen városba, vagy faluba, sosem mulasztottam el, hogy megnézzem a piacot, a temetőt, és megkóstoljam azokat az ételeket, amelyeket a helybéliek kedvelnek. Nagy érdeklődéssel olvastam el Hémangi Dévi Dászi indiai receptjeit is, amelyek nagyon ízletesnek és egészségesnek tűnnek számomra. Ha lehetőségem kínálkozik, feltétlenül élek velük, és ezt ajánlom a könyvet kezében tartó olvasóknak is.”
Szívélyes üdvözlettel: Bálint gazda, azaz Dr. Bálint György
„Élsportolóként figyelnem kell a helyes táplálkozásra. Átlagosnál nagyobb étvágyam miatt az étel minőségét, összetételét egyaránt figyelnem kell a súlyom és a fizikai formám optimlizálása érdekében. A korábbi sporttáplálkozási elméletekkel ellentétben, ma már a "húst-hússal és kenyérrel" táplálkozás helyett egyre többen fordulnak a zöldség alapú, sőt a vegetáriánus konyha felé. Én mindenevőként igyekszem a változatosság mellett minél több húsmentes napot tartani havonta. Ehhez Hémangi könyvei praktikus, ráadásul ízletes segítséget nyújtanak.” Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, ízrajongó