Hógömb - készítsd el saját kezűleg!

A hógömbök szinte mindenki nagy kedvencei, szép díszei lehetnek a karácsonyi dekorációnak vagy az ünnepi asztalnak. Hógömböt magunk is készíthetünk, ráadásul nem is nehéz összehozni!

Szükség lesz hozzá egy kisebb vagy közepes befőttesüvegre, bármilyen mutatós tárgyra, hóemberre, aranyos kabalafigurára - ha gyerekeknek készül, használhattok Kinder-figurákat -, miniatűr fenyőfára, használaton kívüli nagyobbacska medálra (ld. fotó), desztillált vízre (nem szükséges gyógyszertári, kihűlt forralt víz is megfelelő), pár csepp glicerin oldat, fehér/ezüst csillámpor, vagy dekor műhó. Ha fémtárgyat helyeznél a "hógömbbe", számolni kell a korrózióval; ez a probléma a fémtárgy rozsdagátló szeres kezelésével kiküszöbölhető.

Fotók, ötlet >>

A gömbbe szánt tárgyat - lehetőleg műgyanta ragasztóval - ragaszd az üvegfedél belső oldalára. (Az üveg aljára is ragaszthatod.) Hagyd megszáradni. Töltsd meg az üveget desztillált vízzel, adj hozzá 4-5 csepp glicerint, majd a ’havat’ jelképező csillámport, műhót. Fehér műanyag zacskóból is készíthető műhó, bár nem ennyire ’finom’ hatású. A fehér PVC tasakot ollóval aprítsd fel úgy, hogy minél kisebb ’műhópihéket’ kapj.

Csavard a fedőt szorosan az üvegre, és kész is!


Fotó >>


Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com