Sajtos-gombás tonhalszeletek

Tuningolt tonhal. Zárd el a macska elől, vagy a család éhen hal!

Hozzávalók:

60 dkg tonhal
5 dkg liszt
8 dkg zsír
8 dkg vaj
10 dkg vöröshagyma
15 dkg gomba 
2 gerezd fokhagyma  
2 dkg paradicsompüré 
1/2 cs. zöldpetrezselyem  
30 dkg Pannónia sajt 
őrölt fehér bors


Elkészítése:

8 szelet tonhalfilét sóval, őrölt fehér borssal beszórunk, lisztbe mártva, kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, és megvajazott tűzálló tálon egymás mellé rakjuk.

5 dkg vajban kis fej reszelt hagymát és 15 dkg gombát pirítunk. Sóval, őrölt fehér borssal, fokhagymával ízesítjük, majd paradicsompürével, apróra vágott petrezselyemmel gazdagítjuk.

Ráöntjük a halszeletekre, és a lereszelt Pannónia sajttal bőven megszórjuk. Mérsékelt hőfokon ropogósra sütjük.