Szex és szerelem az év első hónapjában

Mit hoznak a csillagok januárban a hálószobákba? Csábítás, szex és szerelem a Vénusz bolygó jegyében.

Január első harmadában a Vénusz a Nyilas csillagjegyben tartózkodik. Nagyobb lesz a romantikára való igényünk, szeretnénk elkápráztatni kedvesünket. Feltűnő jelekkel mutatjuk ki a vonzalmunkat, örömmel veszünk drága ajándékokat, vagy éppen igényes programokat szervezünk. Alkalmas az idő, hogy színházba, vagy kiállításra menjünk, vagy a város legjobb éttermébe vigyük el szerelmünket. A természetkedvelők is elemükben lesznek: itt az ideje a nagy túráknak, kirándulásoknak kettesben.

A hó középső harmadától a Vénusz belép a Bak csillagjegybe. A megbízhatóságot keressük a szerelemben, nem vágyunk a félrelépésre, kalandra. Inkább életünk praktikus vonatkozásait beszélnénk meg kedvesünkkel - megosztjuk a feladatokat, egyeztetjük a pénzügyeket. A szex csak akkor működik igazán, ha teljes a bizalom. Az induló kapcsolatokban, friss szerelmekben nem merjük magunk mögött hagyni a gátlásokat.

Ha partnert keresünk, akkor nem érdekelnek minket a könnyen kapható alkalmak, inkább a nehezen megszerezhetőt tartjuk izgalmasnak.


Hó közepén a Vénusz-Plútó együttállás borzolja a kedélyeket, ám a Szaturnusz szextilje megóv a nagyobb túlkapásoktól. Visszatér a szenvedély, de csak akkor merjük megélni, ha maximálisan megbízunk kedvesünkben. Inkább a régi, harmonikus kapcsolatoknak kedvez az idő. A szex területén szívesen próbálunk ki újdonságokat, - ha kedvesünk is partner benne, akkor izgalmas, új élmények várnak. Megvallhatjuk titkos vágyainkat, vagy beszerezhetünk egy új játékot a szexhez, de mindezt egy meghitt, bizalmas kapcsolat védettségében.

A hónap utolsó harmadában ismét a visszafogottság jellemző ránk. Nem a szerelemről szól majd az életünk, így kalandokat, flörtöket sem keresünk. Hűvösen és távolságtartóan viselkedünk, az új szerelmek indulásának sem kedvez az idő. A régi kapcsolatokban nem a szex a fontos, inkább társként tekintünk párunkra. A közös problémamegoldás, egymás segítése kerül előtérbe.


Kunsay Melinda

Kép: Tina Phillips - FreeDigitalPhotos.net