Kísérletből marcangoltatta magát a tigrissel

Ártatlannak vallotta magát és azt mondta, csak a természetes félelmét akarta tesztelni az a fiatalember, akit most állítottak bíróság elé, amiért korábban beugrott egy 181 kilós tigris ketrecébe.

Egy 181 kilós szibériai tigris mellé ugrott be még tavaly szeptemberben egy vakmerő 25 éves férfi, ám a ragadozóval töltött tíz perc minden borzalma ellenére túlélte a találkozást, ezért most bíróság előtt kell felelnie vakmerőségéért. A New York állambeli Bronx állatkertjében az ázsiai állatokat bemutató terület fölött egy nyitott oldalú kisvasúton viszik körbe a látogatókat, innen ugrott le David Villalobos szeptember 21-én, a bíróságon tett vallomása szerint nem öngyilkossági szándékkal, hanem azért, hogy "tesztelje természetes félelmét".
 
 
Azt is elmondta, hogy "eggyé akart válni az állattal", ami végső soron sikerült is neki, bár minden bizonnyal nem ilyen eggyéválásról álmodozott: a tigris rátámadott, összevissza harapdálta a kezét és lábát, miközben végigvonszolta a területén. Tíz perc elteltével sikerült az állatgondozóknak ártalmatlanná tenni egy poroltó segítségével az állatot és kiszabadítaniuk az addigra súlyosan sérült áldozatot.
 
Villalobost többszörös törésekkel - váll, borda, boka és medence -, valamint légmellel szállították kórházba. Az ellene folyó bírósági tárgyalás következő fordulója március 12-én lesz.

Az állatkert igazgatója szerint az volt a szerencséje, hogy  a tigris valójában nem is akarta megölni vagy komolyabban bántani.