Egyél színeket és gyógyulj!

A színek sajátos rezgéssel és gyógyító erővel bírnak. Ezt a hatást kihasználhatjuk az étkezés során is, az aktuális állapotunknak megfelelő színű táplálékokból összeállítva étrendünket. Milyen színű ételek kerüljenek a tányérra? Tippek a természetgyógyásztól!

A színeknek sajátos rezgése van, és ezek a rezgések hatnak a testre. A látvány is hat ránk. Egy fekete szín elegáns, de különösebben nem lesz tőle senki vidám.

Pl. a színek sokasága, a piros, zöld, sárga, narancs, kék, lila, vagy a szivárvány, amit az égen láthatunk, a szívet melengeti, így ha sok színt látunk, vidámabbak leszünk, javul a közérzetünk, vagy netán nevetünk is (ami maga a csoda, mert gyógyít).

A színek gyógyító hatását úgy alkalmazhatjuk, hogy a kívánt színeket az adott testrészre tesszük. A torokcsakrán alkalmazott kék szín (pl egy kék kendő formájában) segít meggyógyítani a torokfájást és hallatni a hangunkat.Étkezés és színek

A zöld ételek másik előnye, hogy leszoktatnak bennünket a fehér cukrokról, mert a zöldségek és gyümölcsök természetes édességgel rendelkeznek.

Az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek leve az emberi szervezetben található vér növényi megfelelője, e lének azonban frissnek kell lennie. Ha éretlenül szedik le a termékeket, megfosztják a napfénytől, és azok nem tudják létrehozni az ásványok és vitaminok teljes mennyiségét.

A fény is tápanyag, mely az ételhez hasonlóan szükséges.

A föld felett termesztett ennivaló bezárt napfényt tartalmaz, ezért egészségünk érdekében ajánlatos, hogy az elfogyasztott zöldség háromnegyed része a föld felett termesztett legyen, és csak egynegyede föld alatt növő.


Ha megfigyeljük étkezési szokásainkat, igen népszerűek a fehér és barna színű ételek. A barna a Föld jóságát képviseli, biztonságérzetet ad (jó példa erre a csokoládé, melyhez gyakran nyúlnak a bizonytalan, ún. nem két lábbal a földön álló emberek), a fehér pedig az anyatejet idézi, mely táplál, gondoskodik rólunk.

Testünket a természet törvényei uralják. A megfelelő színű ételek fogyasztásával fenntarthatjuk testünk működésének harmóniáját.  Ügyeljünk főzéskor arra, hogy kombináljuk a különböző színű ételeket, és ha egy bizonyos alapszín hiányzik étrendünkből, helyettesítsük azt legalább színes asztaldekorációval, virágokkal, gyertyával. Ezzel legalább szemünkkel magunkba vehetjük az adott szín rezgését, ha szánkkal nem is.


Balázs István
természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu

Képek:
lobster20 - FreeDigitalPhotos.net
Ambro - FreeDigitalPhotos.net