Ízharmónia és egészség a köbön: nyers ételek Lénárt Gittától

Brokkolileves, székelykáposzta és zserbó - sütés-főzés nélkül?? Igen! A feldolgozatlan, átalakítatlan ételek fogyasztásának számtalan, bizonyítottan pozitív hatása van egészségünkre, közérzetünkre és külső megjelenésünkre is. A Nyersétel Akadémia áttörte az egészséges táplálkozással szembeni ellenérzés falát: gusztusos és finom ételeivel kedvet csinál az egészséghez. Mindezt a legmagasabb szinten műveli: oktat, tanácsot ad, de azoknak, akiknek ideje nem engedi,házhoz is szállítja bármely étkezéshez a menüt.

A kutya ott van elásva, hogy mindenki váltásban gondolkodik: normál étkezés VAGY egészséges étrend. Mivel senki nem mond le szívesen eddigi kedvenc ételeiről (hacsak nem valamilyen betegség áll a váltás hátterében), így már el is bukott ez a kezdeményezés. Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia alapítója azt vallja, hogy nem kell teljesen eldobni magunktól eddigi életünket/ételünket; elég, ha csak beemeljük abba az „egészséget”. Igyunk például délelőtt egy zöld turmixot vagy rendeljünk az irodába nyersebédet!  A legfontosabb, hogy a napi étrend lehetőleg minél nagyobb arányban tartalmazzon nyers, átalakítatlan ételeket, és minél kevesebb feldolgozott, tartósított és vegyszerezett élelmiszert, hiszen a természetes ételek fokozatos beillesztése étrendünkbe már néhány százaléknál is megmutatja jótékony hatását.“Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy az átalakított, finomított ételeket a szervezet csak nagy áldozatok árán vagy egyáltalán nem képes feldolgozni és hasznosítani. A nagy áldozat itt a velünk született véges enzimkészlet gyors kiaknázását jelenti. A betegségek egyik alapvető okozója pedig az évek során a szervezetben felhalmozódott és lerakódott salak és méreganyag.”
- mondta el dr. Kuklis Eszter orvos-természetgyógyász, homeopata. “Egészségünk helyreállításának, megőrzésének és fenntartásának alapja tehát a minél több feldolgozatlan, nem hőkezelt, enzimdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag nyers, élő étel fogyasztása.” – tette hozzá a Nyersétel Akadémia tanácsadó szakembere.

A nyers, feldolgozatlan ételek gyógyító hatásait az 1880-as évek vége felé kezdték el felfedezni és hirdetni, és jelenleg is számos követője van. Magyarországon 2007-ben indult újra útjára. Lénárt Gitta magánemberként talált rá erre az étkezésformára, az évek alatt átdolgozta a magyar konyhára, és hozzáigazította a magyar emberek ízlés- és ízvilágához. A korhelylevestől a pizzán át a székelykáposztáig, a zserbótól a karácsonyi mákos bejgliig minden ételnek kifejlesztette a nyersétel megfelelőjét. Ezek az ételek ízharmóniájukban lekövetik az eredeti főtt vagy sütött ételt, és igazi kulináris élményt nyújtanak fogyasztójának.


A Nyersétel Akadémia azért jött létre, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a mesterséges adalékoktól mentes, természetes ételek fogyasztását és gyógyító hatását. “Ételeink kizárólag nyers gyümölcsökből, zöldségekből és olajos magvakból állnak. Szeretnénk megmutatni, hogy ezek a hőkezelés nélkül készült ételek csodálatosak, változatosak és nagyon finomak!” – árulta elLénárt Gitta, az Akadémia “Nagymestere”, aki missziójának tekinti tudásának átadását, és végtelen kreativitásával hihetetlenül ízletes ételkölteményeket készít nyers alapanyagokból. “Igen, lehet ilyen étrenden élni! Sőt, aki elkezdi, abba sem tudja hagyni, mert olyan csodákat él át, amelyeket korábban el sem tudott volna képzelni.”

Lénárt Gitta a Nyersétel Akadémián tanfolyamokon, bemutatókon vagy éppen kóstoló partikon avatja be a háziasszonyokat a mikéntbe, hogy onnantól családjuknak nap mint nap tudják biztosítani a betevő egészséget. Azoknak pedig, akiknek nincs idejük és kedvük arra, hogy recepteket bújjanak, bevásároljanak és otthon maguknak készítsék el ezeket a csodálatos ételeket, házhoz/munkahelyhez szállítják az egészséges, mesterséges adalékoktól mentes étkeket.


A változás és a változtatás mindig fárasztó, a megszokott élet/étel a legegyszerűbb. A változtatás nemcsak erőfeszítést, de kreativitást is igényel, meg kell mozgassuk az agyunkat. Viszont ha belevágunk, sikerélményt és magabiztosságot is hoz. A kérdés már csak az, hogy bevállaljuk-e?


www.nyersetelakademia.hu