Készüljünk a Húsvétra - Karamellás álom!

Egyszerű és olcsó sütemény, az otthon megtalálható alapanyagokból könnyen elkészíthető és a húsvéti asztalon is megállja a helyét!

Karamellás álom

Tészta: 1 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 cs.sütőpor, 2 ek. kakaópor, ízlés szerint vanília

A tojást kikeverem a cukorral, vaníliával majd jön hozzá a tej. Ezután belekeverem a lisztet, kakaóport és sütőport hogy csomómentes legyen. Közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Rácson kihűtöm és kettévágom.

Karamellás krém: 30 dkg cukrot (nálam most barnacukor), 5 dl tej, 3 púpos ek. liszt, 10 dkg vaj vagy margarin

A cukrot karamellizálom, amikor már szép borostyánszínű akkor beleöntöm a tejet. Nem kell megijedni, ilyenkor visszakeményedik, óvatosan kell fellazítani a karamellt aztán felolvad lassan a tejben. A lisztet a karamellás tejbe szórom és folyamatosan keverve besürítem a krémet. Félreteszem és ha kihűlt robotgéppel a vajat vagy margarint puhára keverem és kanalanként hozzáadom a lisztes krémet. Fontos,hogy hideg legyen a krém és apránként keverd össze, így nem fog kicsapódni.

Ezután már csak a töltés marad - a kettévágott tésztát megtöltöm majd kívül is bekenem a krémmel!

A tetejére szórhatsz darált vagy darabos diót, mandulát, mogyorót de így magában is nagyon finom!