Dekoratív húsvéti váza kókuszdióból

Húsvétkor a tojás elengedhetetlen dekorációja az ünnepi asztalnak, ezért különösen nehéz minden évben új díszítést kitalálni. De eszedbe jutott-e valaha kókuszdióból mutatós tojás alakú vázát készíteni? A Dremel most megmutatja, hogy megfelelő szerszámok segítségével hogyan tudsz ebből a trópusi gyümölcsből könnyen és gyorsan természetes, finom és elegáns húsvéti vázát varázsolni! A végeredmény még a húsvéti nyuszit is meg fogja lepni!

Szükséges szerszámok
Dremel® 8100 multifunkcionális szerszám az SC407-es csiszolófejjel (a kiszerelés része)
Dremel® SC544 EZ SpeedClic favágó korongSzükséges eszközök és alapanyagok

Nehézségi fok: közepes

Első lépés
Csiszold le a kókuszdiót a Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal és az SC407-es csiszoló fejjel.

 
Második lépés
Ceruzával rajzolj a kókuszdió felső részén körbe cikk-cakk vonalat.  A Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal a SC544-es EZ SpeedClic favágó korongot használva vágd körbe a felrajzolt vonalat. A körbevágott nyílásba illessz egy kést, majd húzd körbe a kést a résen. Így egyenletesen és tisztán le tudod emelni a gyümölcs tetejét, és ki tudod szedni a fehér kókuszt a dióból.

   

Harmadik lépés
Széles ecsettel fesd be a dió külső és belső részét akrilfestékkel. Majd fess be fehérre egy egyszerű fa karikát. Akkorát, amekkorába a kókusz biztonsággal beleállítható. Ez lesz ugyanis a váza talpazata.

Végezetül töltsd fel az új vázát vízzel, tegyél bele tulipánokat és már díszítheted is vele otthonodat.