Húsvéti meglepetés: süti tojáshéjban

Óriási húsvéti gasztroötlet: tojáshéjba rejtett süti! Régóta kacérkodtunk a fotóval, Húsvét közeledtével végre közölhetjük a receptjét. Garantált siker, ha ezzel leped meg a szeretteidet, kikerekedik a szemük, ha főtt tojás helyett sütit találnak a tojásban!

Hozzávalók:
A hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni kézi vagy gépi habverővel. Lágy tésztát kapunk, amit habnyomó zsák segítségével adagolhatunk a tojásba. A tészta kikeverése és adagolása a művelet könnyebb része. Fontos, hogy a tojás nagyjából felét, kevesebb, mint 2/3 részét töltsük meg a masszával, mert a tészta térfogata sütés közben megnő. A tojásokat alufóliával bélelt muffin formába állítva tegyük a sütőbe, előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 20-25 percig.

A tojások - mint sütőformák - előkészítése nagy gondosságot igényel. A folyamat képekben:

 
A tojásokat óvatos mozdulatokkal dugóhúzó segítségével lyukasszuk ki!

Az átfúrt résznél 1-1,5 centis lyukat csipegessünk ki a héjból

A tojásokat meleg sós vízben áztassuk fél óráig - a sós víz fertőtlenít és az üres tojások elmerülnek benne

Hagyjuk kicsit száradni a sós vízben áztatott tojásokat

A masszát tegyük habnyomózsákba és óvatosan adagoljuk a tojásba a tésztát
 
 
Sütés közben a tészta térfogata megnő; nem szabad teletölteni a tojáshéjat a masszával, mert sütés közben szétfeszítheti a tojáshéjat, elég a tojás 2/3-át megtölteni, elképzelhető, hogy így is "kiszalad" egy kevés süti a tojás tetején

 


Fotók, recept: www.cupcakeproject.com

Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.hu