Migrén - azonnali enyhülés talpmasszázzsal

A krónikus migrén akár napokig ágyhoz láncolja szenvedő alanyait, és van, hogy már a legerősebb fájdalomcsillapítók sem hatnak. Ilyenkor is van megoldás, méghozzá egy szelíd gyógymód. Balázs István természetgyógyász csütörtöki rovatában gyógyult eseteit adja közre.

Vásárolni voltam a városban. Beléptem egy kis üzletbe, ahol máskor is jártam néhányszor. Az eladó mindig igen előzékeny volt és egyéni kívánságaimat is mindig méltányolta.

De ez alkalommal olyan volt ez a hölgy, mint akit kicseréltek. Támolyogva járt az üzletben. Rettenetes migrénje volt, és szemeit alig tudta nyitva tartani. Elpanaszolta, hogy már két fájdalomcsillapító kúpot használt, de sajnos az eredmény elmaradt. Az ilyen állapot nála 3 napig szokott tartani, és a második napon hányni is szokott. Valóban szánalmasan nézett ki. Megkérdeztem, hogy hallott-e már a reflexológiáról? Nem tudott róla, de kész volt mindent megpróbálni, hogy a szörnyű fájdalmaktól megszabaduljon. Leültünk a kiszolgálópult mögé, és elkezdtem a masszírozást. Először csak gyengén, mert nagyon érzékenyen reagált.


Fejfájása lassan alábbhagyott. Ezt könnyen észrevettem a szemein, amelyeket most már nyitva tudott tartani. Tízpercnyi masszírozás után – mindkét nagyujján –a migrén teljesen eltűnt.


Balázs István
természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu