Hogyan válj saját magad mesterévé?

Hogyan állíts bármilyen tapasztalatot a saját szolgálatodba? Ne fuss el a kellemetlen élmények elől sem, mindent meg kell ízlelni, mindennel szembe kell nézni - csak így válhatsz mesterré a saját életedben.

Most élénk kísérletet teszek arra, hogy röviden összefoglaljam, milyen példaképeket érdemes magad elé állítani és hogyan ösztönözd saját magadat. Jelen írásomból talán arra is választ kapsz, hogyan tudj elfogadni bármit, ami kedves vagy értéket teremtő számodra.

Amikor az első diplomámat átvettem, az egyik tanárom, akinek az előadásait mind tartalmilag mind hangulatát és kereteit tekintve a mai napig példaértékűnek tartom, a következőket mondta: önöknek nincs más dolga, mint az elkövetkező két-három évben elhelyezkedni egy nagy vállalatnál, ahol jó alaposan körülnéznek és sok mindent megtanulnak. Szó sem esett "Sok szerencsét!" vagy "Jó munkát!" jókívánságról, sokkal inkább olyan javaslatnak vagy inkább buzdításnak éreztük mindezt, amely valóban egy fiatal munkavállaló saját mesterévé válását szolgálhatja. Minden megfigyelést és tapasztalatot a szolgálatodba tudsz állítani, ha jól bánsz velük. Nem kell undorodva eldobni a furcsa és rossz tapasztalatokat sem. Mindent meg kell ízlelni, mindennel szembe kell nézni, semmi és senki elől nem kellene megfutamodni. Kitartó tanuló tud csak jó mesterré válni. A mesterré válás nem egy hétvégi tanfolyamon történő beavatás eredménye, hanem egy hosszú és alapos folyamat része, és a jó pap is holtig tanul, a mesterrel sincs ez másképp.

Mostanában mindenki mestert keres. Ki az, aki mesternek meri hívatni saját magát? Szerintem sokan rossz helyen keresik. Saját mestered megtalálásához meg kell határoznod a saját értékrendedet, ki kell alakítanod a saját működési szabályzatodat, de egy kicsit rugalmasan: úgy, hogy jó irányban tudj rajta módosítani, ha szükséges. Egyszer egy igen szemtelen és arrogáns nő valamilyen kijelentésemen, talán a jó látásomon felidegesítette magát és gúnyosan azt írta nekem: szólíthat- e mesternek? Nem reagáltam rá, mert azt éreztem, erre nem kell reagálnom, hiszen akkor lesüllyednék az ő szintjére, de most úgy döntöttem, itt válaszolok: van egy szép nevem, tehát ha meg akar szólítani, a nevemen szólítson. Mivel saját magam mestere vagyok, saját magamat természetesen nem így szólítom, de tulajdonképpen úgy hív, ahogyan akar, az ő dolga.

Jézuson kívül nem volt Mester a Földön, Ő volt és mai napig Ő az Egyetlenegy.


Meg kell határoznod, hová tartozol, kinek a csapatában játszol. Ha eldöntötted, akkor azt is tudod, hová tartasz és milyen úton jársz.

Stephen King azt írja valahol, hogy az ördög először az agyat emészti fel és utána felzabálja a szívet is. Ezt azért írtam le, hogy mindenki tudja, csak megtisztult állapotban és isteni törvényeket betartva válhat mindenki a saját mesterévé. Hamis értékrendeket követve tisztátalan és hazug utakat ró az, aki blokkolt csakrákkal vagy alacsony fordulatszámon vegetál.

 Az a legjobb, ha nem követsz senkit és nem állsz senki útjába, sőt, azt sem hagyod, hogy mesterkedjenek veled. A legszerencsésebb az, ha a szüleid, a nagyszüleid, a testvéreid, a tanáraid, a barátaid, egyszóval a jó tanítóid a példaképeid, és az is szerencsés, ha minden élethelyzetedre tudsz hozni egy hasonlót, egy példát és eszedbe jut valaki, és az is, hogy ő ezt hogyan csinálta végig vagy mit tenne ő ebben az élethelyzetben.

Saját magaddal kell olyan szeretetteljes és igaz, őszinte viszonyban lenned, hogy teljesen jól lásd magad és fel tudd vállalni magadat és az adott élethelyzetedet. Az önámítás, a gyermekekre jellemző állandó élményhajhász-viselkedés felnőtt korban erősen kifogásolható. Felnőtt nőként és férfiként a feladatok elvégzése, az önképzés és a szorgalom hármas egysége tehet mindenkit saját maga mesterévé. Ha jó mestere vagy saját magadnak, teljesen természetes, hogy sokak példaképévé válsz, sokan felfigyelnek rád és becsben tartanak. Ha becsben tartanak, akkor az azt jelenti, hogy számítanak rád, ha számítanak rád, az azt fogja eredményezni, hogy az Univerzum használni fogja a mesteri tudásodat azon vagy azokon a területeken, ahol mindezt kimunkáltad és tökéletesítetted.

Amikor tisztul a tudat, mondhatom azt is, hogy amikor egyre tisztább a tudat és a szellem is, akkor már olyan hatások érnek, olyan eseményeket vonzol és emberekkel találkozol, amelyek mind-mind saját mestereddé válásodat segítik elő. Isten egymásrautaltságot hozott létre. Önmagában senki sem létezhet. A mesterré válás egyik fontos lépcsője, hogy Istentől kell kérned a saját kiigazításodat. Kérd és adatik. Amit megígért, azt elvégzi, ha a hiteden dolgozol vagyis folyamatosan építed és erősíted, egyre több segítséget kapsz tiszta forrásból. Ezt a segítséget vissza is kell, hogy add, szét kell szórnod magad, vetned kell, hogy virágba boruljon a világ. Legyenek példaképeid, de ne legyenek érinthetetlen bálványaid. Ne imádj senkit sem, csak a teremtő Istent imádd!

Tavasz van, marsikus hónap. Itt az ideje egy előadássorozatnak amely 2013. április 7-én este 7 órakor kezdődik a SOTER Klubban Budapesten és amelynek célja a Tízparancsolat igazságain keresztül a saját mesterré válásod tudatosítása. Az első előadáson az első két parancsolatot fogjuk kifejteni, átérezni, megérteni és tudatosítani, majd szolgálatunkba állítani.

Mindenkit szeretettel várok előadásaimon és fogadóóráimon egyaránt!


Ujfalusi Márta
látó-spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu

Kép: imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net