Méregtelenítés: kúra vagy életforma?

Ha közvélemény-kutatást tartanánk, ki mit gondol, milyen gyakorisággal érdemes méregtelenítenünk, legtöbben egy 2-3 hetes tavaszi kúra mellett tennék le a voksukat. Egyáltalán miért is gondoljuk, hogy szükségünk van rá? Mit tart erről az ősi kínai regenerációs filozófia?

Tavasszal fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat - nem véletlen, hogy ősidők óta ez a böjt időszaka. A Kínai 5 elem tana szerint ez a FA elem, azaz az Immunrendszer  időszaka, ilyenkor "őt" érdemes támogatni. Minden, ami zöld és ehető, alkalmas erre. A zöld színű zöldségek, hagyma, zöld leveles saláta (bio termesztésű), endívía , spárga, édeskömény, petrezselyem, csalán, gyermekláncfű, bazsalikom, spenót (módjával ), sóska, mángold, zeller, karalábé, brokkoli.  Az érintett területek: máj, epe, szem, elsősorban ezeket a szerveinket támogatjuk vele. Ezek a növények tele vannak klorofillal és erőteljesen lúgosítanak.

A mai ember egy-egy ilyen kúra során elsősorban olyan teákat, italokat iszik, melyek drasztikus vizelethajtók, így teljesen kiürítik a sejteket. Ilyenkor a méreganyagokkal együtt hasznos ásványi sók, nyomelemek, elektrolitok is távoznak.

A keleti regenerációs filozófia lényege, hogy a tisztítás-táplálás mindig egyensúlyban legyen. Ha a kiválasztó szerveinket megfelelően tápláljuk, azzal segítjük az öntisztulást.


Amennyiben folyamatosan tápláljuk és tisztítjuk a szervezetünket, akkor az képes jól működni, megfelelően érzékelni, irányítani és előállítani mindent, amire épp szükségünk van.  Míg harmóniában működik a szervezet, az öngyógyító képesség, a saját védekező rendszerünk megőrzi a fölényét a toxinokkal (méreganyag) szemben, nem jön létre sejtkárosodás. Ennek elsősorban a lelki béke, a stresszmentes élet, a megfelelő étkezés és mozgás az alapfeltétele. Akkor most mit tegyünk, mi a legideálisabb megoldás számunkra?

Méregteleníteni mindenképpen érdemes, hiszen nem tudjuk magunkat távoltartani környezetünk ártalmaitól. Legjobb a megelőzés! Olyan megoldást érdemes keresnünk, mely visszaadja a szervezetünk öntisztuló és öngyógyító képességét.

A keleti (kínai) gondolkodás szerint a méregtelenítés nem egy kúraszerű, radikális folyamat. A kiválasztószervek feltáplálásával, a hasznos anyagok nem ürülnek ki, így fittebbé, energikusabbá válunk.

A Keleti Regenerációs Filozófia elvei alapján készített tisztító italok és funkcionális élelmiszerek rendszeres fogyasztásával tehermentesíthetjük a szervezetet. A lelki békénk elérését a minőségi élet elixírje, a magyar készítésű MOKSA cseppek segítik. Természetesen a jóga, a meditáció és egyéb lelki gyakorlatok is hasznosak. Ehhez akár az asztrológia, a numerológia vagy a kronobiológia általi önismeret is hozzájárulhat. Ha megismerjük önmagunk működését, könnyebben elfogadjuk magunkat és a környezetünket is.

Így biztosítjuk a jó közérzetünket, a testi, lelki, szellemi harmóniát.

Regeneráló italaink
Calli tea

A sejttisztító tea rendszeres fogyasztása általában az alábbi kedvező változásokkal járhat:


Fortune Delight: Energia ital

A japán harcművészek itala

Ezek a tisztító, méregtelenítő italok tartalmaznak természetesen előforduló antioxidánsokat, melyek közömbösítik a betegségekért felelős szabad gyököket is.

Összefoglalva a keleti filozófia lényege, hogy a méregtelenítés során kizárólag a káros anyagok ürülnek ki.

Ehhez a kiválasztószerveket kell táplálni, hogy elég energiájuk legyen funkciójukat ellátni.

További információkat a www.regeneral.hu honlapunkon olvashatsz.

 
Ibránszki Bea
numerológus, önismereti személyiség fejlesztő
06-30-9708-336
www.regeneral.hu

Képek:
koratmember - FreeDigitalPhotos.net
marin - FreeDigitalPhotos.net