Frissítő tésztasaláta - húsmentesen!

Rövid idő alatt összedobható ez a finom tésztasaláta. Fogyaszthatjuk köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.



Hozzávalók:

30 dkg tészta (kagyló, szarvacska vagy hasonló),
1 doboz kukorica,
1 nagyobb fej lilahagyma,
2 ek. olívaolaj,
1 ek. citromlé,
1-2 ek. a tészta főzővizéből,
só,
ízlés szerint zöldfűszer: bazsalikom, petrezselyemzöld, snidling, stb.

Elkészítése:

A tésztát kifőztem a szokásos módon, majd langyosra hűtöttem. A hagymát apróra vágtam, hozzákevertem az olajat, a citromlevet, a főzőlevet, egy kis sót és a zöldfűszereket. Ezután hozzáadtam még a kukoricát és a langyos tésztát. Az egészet összevegyítettem és betettem a hűtőbe.

Grillezett húsok mellé kiváló köret, de magában is finom ebéd vagy vacsora.

[kapcsolodo_cikkek]

Kép: Jonathan Pielmayer / Unsplash