A Vonzás törvénye a gyakorlatban 1. rész

Egy előző cikkben a belső ellenállások tudatosítását vizsgáltuk, ami elengedhetetlen a Vonzás törvényének haladóbb szintű felhasználásában. Ebben a cikkben kicsit továbblépünk, s megnézzük, hogyan lehet kipróbálni a Vonzás törvényét, vagy ha már alkalmazzuk, hogy lehet tovább csiszolni a felhasználás finom befolyásoló tényezőit.

Minden nap vágyak apró csiráinak özönét indítjuk el, és ezek töredékének vagyunk tudatában. Továbbá ritkán fordítunk figyelmet annak, hogy a vágyaink milyen érzelmi állapotból, és minőségből indulnak. Ha igazán örömteli és hatékony módon akarod életed részévé tenni a Vonzás törvényének alkalmazását, akkor vizsgáld meg naponta akár többször is, milyen minőségű energiákkal indítod vágyaid. Ebben segít, ha felismered lényed melyik részéből és milyen céllal születik meg a célod. Önmagad és mások tanulását, jóllétét szolgáló vágyat, vagy egy kényszeres, a személyiség biztonság iránti igényét kielégítő vágyat indítasz-e el az adott pillanatban.  


A kényszeres vágy mögött az aggódás, küszködés, erőfeszítés próbálja létrehozni a kívánt jelenséget a Valóságban. Ez a harc, a konfliktus, és szenvedés útja. Ha életedben több megengedést és kevesebb ellenállást hozol, akkor az út sokkal könnyebbé válik, és a „nemkívánatos” dolgok eltűnnek életedből, vagy ha megjelennek, nagyon gyorsan keresztűl suhannak azon, mivel nem állsz ellen nekik.


Összefoglalva tehát ahhoz, hogy a jólét és a bőség megjelenjen életedben, egészségi, párkapcsolati, vagy anyagi téren, tudatosítani szükséges a ellenállási mintáidat. Az ellenállás helyett az elfogadást kell átélned és erősítened önmagadban. 

Nagyon leegyszerűsítve a folyamatot HAT LÉPÉST kell észrevenned és tudatosítanod, végül természetes ciklikusságként tekintened.


1. Észrevenni és gyengíteni a belső érzelmi ellenállást a sikerrel, a bőséggel és a jóléttel kapcsolatban.
2. Szívből elfogadni természetes állapotodnak a bőség érzését és erősíteni ennek átélését önmagadban. Még akkor is, ha a fejedben logikus okok egész sorát tudod felsorolni, hogy ez miért nem igaz. Vedd észre: ez is egy ellenállási minta.
3. Egy jobb közérzetet létrehozni, aminek a legkönnyebb módja a figyelem kellemes érzésekre való főkuszálásra. Másik fontos lépés, hogy kíváncsian tekints a világra, s tanulj meg nyitott kérdéseket feltenni.


4. S aztán ismét az ellenállás feloldása. Amikor a magas frekvenciájú érzések hatására megjelennek az életedben – bevonzod őket - a lehetőségek az anyagi javak és a bőség konkrét megtapasztalására, nem szabad ellenállni a változásnak, amit magukkal hoznak.
5. Cselekedned és lépned kell, hogy a bőséget és a jólétet elfogadd és kiterjeszd az életedbe.
6. Az öröm és a hála érzése a tapasztalás folyamatáért, s nem pusztán a vágyott tökéletes beteljesüléséért. Vigyázni a tökéletesség nagyon gyakran akadállyá válik, mert ellök a jelen pillanat örömteli átélésétől.


Természetesen ezek mindössze irányelvek, melyek segítik, hogy képes legyél kipróbálni ezt a csodálatos jelenséget, amit a Vonzás törvényének hívnak. Sok gyakorlás, és a belső gondolati és érzelmi szokásaidra való éberséges szükséges ahhoz, hogy ezt egyre könnyebben és egyre játékosabban képes legyél alkalmazni. A cikkek, könyvek, sőt még a tréningek is csak az első lépést jelentik, a lényeg a mindennapi alkalmazás az életedben. Azonban meglátod, a siker egy önmagát erősítő folyamat, tehát nincs más dolgod, mint cselekedni.

Amennyiben a fentiek felkeltették az érdeklődésedet, a különböző – Kvantum Jóga illetve Kvantumszemlélet – tanfolyamainkon (bővebben: www.barakajoga.hu illetve www.kvantumszemlelet.hu) elsajátíthatod ezen elvek gyakorlatba történő átültetését. Várunk szeretettel, hogy megtapasztald saját Teremtő Erődet.