Szeretet kulcs - neked megvan?

A Pál-völgyi cseppkőbarlang felett létezik egy gyógyító központ, ahol a szeretet az úr. Szeretet Kulcs a neve. Hamarabb érkezem, így felmegyek busszal a végállomásig, hogy egy kicsit összebarátkozzam a környékkel. Keresek egy padot és kibontom a dobom. Hagyom, hogy kicsit feltöltse a napfény; közben az ütőmmel babrálok. Sokszínű, érdekes hangok dobbannak elő. Egy komplett zenekar. Nagyjából tíz percig tart az egész és újra csönd…

Átsétálok a központba. Közben érzem, hogy megmozdul az erdő - apró üzeneteket kapok lehulló levelek és megzörrenő bokrok formájában, szinte leköveti mozdulataimat.
Hamarabb érkezem még így is, de nem várok tovább. A volt kolléganőm Iza fogad, aki energiakezelésekkel, szivárvány terápiával, zsírbontással foglalkozik leginkább. Ő ajánlotta, hogy jöjjek el Zolihoz, akire már az elmondása alapján nagyon kíváncsi vagyok.
Egy korpulens férfi tesz-vesz a konyhában, amely néha lakásétteremmé alakul. Ahogy egy séf ismerősöm mondta, a főzéshez szeretet és figyelem szükségeltetik. A szeretet így ismét újabb szálat sző az ide betérő köré.


Látom, hogy munkában vannak, de kényelmesen beszélgetni kezdünk és megkérdezik, hogy meddig érek rá. Rosszat sejtek.
Amikor felmegyünk az emeletre amolyan szabálytalan esernyőboltozatos szobába lépünk. Az akusztika kitűnő, az energiák szabadon áramlanak. Elsőnek egy talpmasszázst kapok. Kiderül, hogy Zoli egy olasz talpreflexológus iskola módszeréből merít a legtöbbet, de kitanulta az indiai és a thai irányvonalat is. Valahogy mindig is szerettem, ha a talpamat masszírozzák, de ritkán éreztem, hogy használ is a dolog. Már az első érintésnél érzem, hogy ez nem akármi. Nem szedi szét a talpamat, de ahol kell, ott megrándulok, felsóhajtok, felengedek.
A talpam után áttérünk a hangterápiára. Zoli nagyon komoly hangvillakészlettel rendelkezik, amivel kapcsolatban megígérem neki, hogy majd külön cikkben foglalkozom velük. Emellett olyan kristály hangtálai vannak, amelyeket elsőre dizájnos virágcserepeknek nézek. A kezelés nagyon finom, de pillanatok alatt bele is alszom. A májamnak, a bélrendszeremnek és az ízületeimnek kell komolyabb tisztuláson átesniük, illetve a hirtelen haragra gerjedésemet kell kiiktatni. Azt mondja, hogy alapjában véve nagyon nyugodt ember vagyok; a nyugtalanságom ebben az életben vettem át apai vonalon. Mikor vége, beszélgetünk egy kicsit a hangtálakról és a villákról. Állítólag nekem jelenleg a mélyebb hangokra van szükségem, ezért majd az elkövetkező időben leszek nyitott a magasabb hangokat kiadó tálakra és villákra. Nem vitatkozom, én is így érzem.


Rátérünk a sámándobra. Zolin a sor, hogy felfeküdjön az asztalra. Körbedobolom, majd a dobba torokhangokat énekelve tisztítom őt is és magamat is. Mikor fölkel, még érzem, hogy a térde alatt megakadt az energiaáramlás. Rábólint.
A végén átbeszéljük a dolgokat. Megegyezünk, hogy hetente fogok hozzá járni, hogy kitisztuljak. Hozzáteszi, hogy a sorsunk több ponton is össze van kötve, mert az én tisztulásommal, fejlődésemmel tud ő is megszabadulni az ő csomagjaitól. Mert hát neki is vannak, nem tagadja. Amikor arról beszél, hogy csak párban tudunk továbblépni, egy elhajított lábbéklyót látok lelki szemeimmel. A két kő egymást segítve repül a kötél végein céljuk felé. Megértem, hogy ez nem akármilyen kihívás. Állok elébe. A szeretet a kulcs…

Szigeti Gusztáv
sámán/gyógyító