Piknik Segal Viktor társaságában

Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb chefje és gasztronómiai tanácsadója ezúttal a nagyközönséget veszi célba. A Piknik az élet apró örömeit, az együttlét örömét dicséri, és ehhez kínál egyszerűen, legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető hideg és meleg ételeket, italokat.

Segal Viktor pályája során mindig olyan országokban, éttermekben és emberek mellett dolgozott, akik és amelyek nagy hatással voltak mai gasztronómiai filozófiájára. A nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége ma is rendkívül fontosak számára, rendszeresen utazik, és ez jelentős mértékben meghatározza főzési stílusát.


A városi piknikelés, a kirándulás, a grillezés és a balatoni, illetve tengerparti pihenés témája köré rendezett receptek kivétel nélkül egészséges ételeket mutatnak be, a helyi alapanyagok, idényzöldségek és -gyümölcsök használatára buzdítanak. A Piknik számos vegetariánus ételt is ajánl, horvátországi fejezetében pedig ötleteket kínál a tenger gyümölcseinek beszerzésére és egyszerű elkészítésére.


Viktor a  kifinomult egyszerűségben hisz.. Nem híve a túlbonyolított ételeknek, szereti, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az étel karakterét. Filozófiája szerint a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Számunkra biztos, hogy hatalmas inspirációt jelentett Segal Viktor új könyve.


Segal Viktor: Piknik
Libri Kiadó